Karadeniz Bölgesinde hüküm süren Candaroğulları Beyliği’nin kurucusu kim? Candaroğulları Beyliği nerede kuruldu? Candaroğulları Beyliği ne zaman kuruldu? Candaroğulları Beyliği son hükümdarı kim? Candaroğulları Beyliği’nin başkenti neresi? İşte, detaylar…

Candaroğulları Beyliği nerede, ne zaman kuruldu?

Anadolu Selçuklu Devleti’nin yıkılmasıyla birlikte Anadolu’nun çeşitli yerlerinde yaşanan Moğol istilası esnasında kurulan Candaroğulları Beyliği, 1291 yılında Kastamonu yakınlarında kurulmuştur. Bu sırada Anadolu’yu işgal eden Moğollar, Şemseddin Yaman Candar’dan memnun kaldıkları için ona Karabük’n kuzey kesimlerinde yer alan Eflani’yi Şemseddin Yaman Candar’a tahsis etmiştir.

Candaroğulları Beyliği’nin kurucusu kim?

Candaroğulları Beyliği, Şemseddin Yaman Candar tarafından 1291 yılında Kastamonu ve yakınlarında kurulmuştur.

Candaroğulları Beyliği’nin başkenti

Candaroğulları Beyliği’nin başkenti zaman içinde değişiklik göstermiştir. Beyliğin kurulduğu ilk yıllarda başkent Eflani iken 1309 yılında Kastamonu’nun fethedilmesinin ardından başkent Kastamonu olmuştur.

Candaroğulları Hükümdarı Süleyman Paşa döneminde fethedilen ve Candaroğulları Beyliği’ne en son başkentlik yapan yer ise Sinop olmuştur.

Candaroğulları Beyliği son hükümdarı

1291 yılında Şemseddin Yaman Candar tarafından kurulan Candaroğulları Beyliği, Yaman Candar’dan sonra Süleyman Paşa’ya geçmiş ve bu dönemde sınırları genişlemiştir. 170 yıl bölgede hüküm süren beylik kuruluşundan 1335 yılına kadar Moğolların himayesinde kalmıştır. Moğolların himayesinden çıkarak yaklaşık 50 yıl kadar bağımsız hüküm süren Candaroğulları Beyliği Kızıl Ahmed Bey,  döneminde Osmanlı’nın himayesine girmiştir.

22 ayrı suçtan aranıyordu Kastamonu’da yakalandı! 22 ayrı suçtan aranıyordu Kastamonu’da yakalandı!

Kızıl Ahmed Bey, Candaroğulları Beyliğinin 11.ci ve son beyidir.

Editör: Haber Merkezi