Aktif deprem kuşakları arasında yer alan Türkiye’de sık sık depremler meydana geliyor. Bu nedenle birçok vatandaş tarafından “Bugün deprem mi oldu?”, “Az önce deprem mi oldu?” “Deprem mi oldu? Nerede, kaç şiddetinde deprem oldu?” sorularına yanıt aranıyor. Peki, 24 Eylül’de deprem oldu mu? 24 Eylül’de nerede deprem oldu? 24 Eylül’de kaç şiddetinde deprem oldu? Bugün deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu?
Kandilli Rasathanesi ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı(AFAD) tarafından Türkiye ve yakınlarında yaşanan son depremlere ilişkin verilen vatandaşlar ile paylaşılmaktadır. 24 Eylül’de deprem oldu mu? 24 Eylül’de deprem mi oldu? 24 Eylül’de nerede deprem oldu? 24 Eylül’de kaç şiddetinde deprem oldu? Bugün deprem mi oldu? Deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? İşte, 24 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen depremlerin listesi…
24 Eylül Deprem Listesi
Türkiye’de meydana gelen depremler, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile AFAD tarafından yayınlanan güncel veriler doğrultusunda vatandaşlar ile paylaşmaktadır. İşte, 3.0 şiddetinin üzerinde gerçekleşen depremlerin listesi.
AFAD tarafından gerçekleştirilen son ölçümler doğrultusunda 24 Eylül 2024 Salı günü sabah saat 04.20’de Balıkesir İvrindi’de 3.9 şiddetinde deprem meydana geldi.
Saat 08.43’te Muğla’nın Datça ilçesinde 3.0 şiddetinde deprem meydana geldi.
AFAD Tarafından ölçülen son depremler için tıklayın
Depremi Hissedince Ne Yapmalı?
Deprem sırasında paniğe kapılmadan doğru adımlar atmak hayat kurtarıcı olabilir. İşte yapılması gerekenler:
Sarsıntı Anında*: Eğer iç mekandaysanız, sağlam bir masa veya mobilyanın altına saklanarak kendinizi koruyun. Kapı aralıklarında ya da cam kenarlarında durmaktan kaçının.
Açık Alanda*: Deprem anında dışarıdaysanız, binalardan, ağaçlardan ve elektrik direklerinden uzak durun. Açık alanda kalmaya özen gösterin.
Sonrasında*: Artçı sarsıntılara karşı dikkatli olun ve acil bir durumda yetkililerin talimatlarına göre hareket edin.
Deprem Sonrası Önlemler
Depremden sonra artçı sarsıntılar yaşanabilir. Bu nedenle yetkililer, depremden hemen sonra evlere dönülmemesi ve yapıların güvenli olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Ayrıca, deprem çantası hazırlamak, önemli belgeleri güvenli bir yerde saklamak ve acil durum telefon numaralarını not etmek de önceden alınması gereken önlemler arasında.
Sonuç olarak, Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını unutmamalı ve depremlere her zaman hazırlıklı olmalıyız. 22 Eylül Pazar günü yaşanan depremler de, bölgedeki vatandaşlar için uyarıcı bir nitelik taşıyor. Depremleri anlık olarak takip etmek ve doğru adımları atmak, olası felaketleri en az hasarla atlatmak için hayati önem taşıyor.