Yaşam

Gizemli sinyal, hazineye ulaştırdı!

Titanik gemisi, 1912'de batıp sulara gömülmüştü. Titanik'in battığı bölgeden 27 yıl önce bazı sinyaller gelmişti. O sinyalin hangi durumdan kaynaklandığı yeni belli oldu!

Abone Ol

Yıllar önce battı ama Titanik'in sırları yeni yeni ortaya çıkıyor!

Gizemli dalgaların sırrı ortaya çıktı! Dev yolcu gemisi Titanik, 1912 yılında trajik bir kazaya karışmış ve bugün de bulunduğu Kuzey Atlantik Okyanusu'nun derinliklerine terk edilmişti.

2/ 22

Titanik'in en büyük kaşifi Paul Henry Nargolet ve araştırmacı ekibi, 1998 yılında enkazın çevresinde gizemli bir sinyal kaydetti.

3/ 22

Söz konusu sinyalin nereden geldiği bugüne kadar bilinmiyordu.

Sonraki kaşifler de bu konuda başarısız olmuş, o zamanlar, bunun başka bir gemi enkazı, bölgenin jeolojik bir özelliği ya da bilinmeyen bir şey olabileceği teorileri ortaya atılmıştı.

5/ 22

Son olarak OceanGate tarafından başlatılan keşif gezisinin sonuçları paylaşıldı.

6/ 22

Söz konusu sinyalin deniz hayvanları, mercanlar, ıstakozlar ve balıklar açısından zengin bir sualtı ekosisteminden kaynaklandığını bildirdi.

Sırtın keşfine ilişkin inanılmaz görüntüler, bölgenin bir dizi deniz yaşamıyla dolup taştığını gösteriyor.

8/ 22

North Carolina Wilmington Üniversitesi Deniz Bilimleri Merkezi'nde araştırma profesörü ve OceanGate Expeditions baş bilim adamı olan Dr. Steve W. Ross yaptığı açıklamada, "Süngerlerin, bambu mercanlarının, diğer soğuk su mercanlarının, bodur ıstakozların ve balıkların çeşitliliği ve yoğunluğu karşısında hayrete düştük" dedi.

9/ 22

Ross sözlerine şöyle devam etti: "Daha önce bilinmeyen bu ekosistemin ortaya çıkarılması, Titanik ve çevresindeki deniz biyolojisiyle bir karşılaştırma yapma fırsatı da sunuyor.

Benzerlikler ve farklılıklar derin deniz ortamlarımızı daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır."

11/ 22

Bölgeden video görüntüleri, fotoğraflar ve çevresel DNA analizi için su örnekleri toplandı.

12/ 22

Bu sayede resifteki biyolojik çeşitliliğin boyutu ölçülebilecek ve derin denizlerdeki okyanus yaşamının nasıl hayatta kaldığı, geliştiği ve dağıldığına dair hayati bilgiler elde edilebilecek.

Araştırma devam edecek

Edinburgh Üniversitesi Yerbilimleri Fakültesi Uygulamalı Deniz Biyolojisi ve Ekolojisi Profesörü Dr. Murray Roberts, "Bu hassas ekosistemlerin hak ettikleri ilgi ve korumayı görmelerini sağlamak için bu bilgileri bilim camiası ve politikacılarla paylaşmamız gerekiyor" dedi.

14/ 22

OceanGate'in Titanik ve çevresindeki bölgeye yönelik araştırmaları devam edecek ve bu derin deniz ortamlarının büyüleyici faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi sağlayacak.

15/ 22

Okyanus tabanında yatan Titanik’in bugüne kadar hiç görülmemiş fotoğrafları, binlerce yüksek çözünürlüklü görüntüden yararlanılarak oluşturuldu. Esfane batığın tümünü gözler önüne seren fotoğraflar, Titanik’in nasıl battığı hakkında da çok net fikir veriyor.

Sancak tarafını gösteren bu fotoğraf, geminin ilk burnunu okyanus tabanına çarptığını gösteriyor. Bu durum, buzdağının gemide neden olduğu hasarın belki de sonsuza dek gizli kalacağı anlamına geliyor.

17/ 22

Batık gemiden birçok altın, gümüş ve değerli eşya çıkmıştı.

18/ 22

İşte 15 Nisan 1912 tarihinde bir buzdağına çarparak Atlantik’in sularına gömülen dev yolcu gemisinden görüntüler...

Titanik'ten büyük bir hazine çıktı

Lüks yolcu gemisi Titanik'in enkazından büyük bir hazine çıktı. Çıkan hazine açık artırma ile satıldı.

20/ 22

Toplamda, koleksiyon 5500'den fazla ürün içeriyordu: porselen, gemi bağlantı parçaları, para, altın ve çok daha fazlası.

21/ 22

Bu kalemlerin tümüne ön değeri 190 milyon dolar değer biçildi.

Gizemli sinyallerin sırrı ortaya çıktı

(yenisafak)