Aile Yılı kapsamında ailelere maddi destek sağlayacak doğum yardımı başvuruları bugün itibarıyla alınmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2025'in "Aile Yılı" ilan edilmesinin ardından hayata geçirilen doğum yardımı uygulamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Göktaş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Aile Yılı Tanıtım Programı'mızda müjdesini verdiği doğum yardımı başvurularımızı bugünden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden almaya başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de konuyla ilgili duyuru yaparak vatandaşları bilgilendirdi.

2025 Yılında Doğan Her Çocuk İçin Maddi Destek Verilecek

Doğum yardımı desteği, çocuğun doğum sırasına göre farklılık gösterecek.

Bakan Göktaş, doğum yardımının içeriğine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Bu yardımlardan 1 Ocak 2025 itibarıyla çocuk sahibi olan ailelerimiz yararlanacak. Buna göre, 1 Ocak 2025 itibarıyla doğacak ilk çocuk için 5 bin lira tek seferlik doğum yardımımız, ikinci çocuk için her ay 1500, üçüncü ve sonraki çocuklar için de her ay 5'er bin lira desteğimiz annelerimizin hesabına yatırılacak. Bu desteklerimiz, çocuklarımız 5 yaşını tamamlayana kadar devam edecek."

Herhangi bir kriter aranmadan sağlanacak destekler sayesinde aileler ekonomik olarak rahat bir nefes alacak.

Kastamonu Aile Müdürlüğü’nden Vatandaşlara Rehberlik

Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de resmi sosyal medya hesapları üzerinden, başvuru süreci hakkında vatandaşlara rehberlik etti. Müdürlük, "e-Devlet’ten doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır? Başvurunuzu videoda gösterilen adımları izleyerek kolayca yapabilirsiniz." açıklamasıyla bilgilendirici bir paylaşımda bulundu.