Kastamonu Kadın Derneği (KAST-KADER), kuruluşunun 10. yılı kapsamında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde geniş katılımlı bir iftar programı düzenledi. İstanbul’da faaliyet gösteren dernek, bu anlamlı organizasyonu Orhan Reis Gıda Sarımsak Entegre Tesisi’nin sahibi Orhan Reis’in sponsorluğunda gerçekleştirdi.
Programın başlangıcında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz için dualar edildi. KAST-KADER Başkanı Emine Çelik, “Çanakkale Zaferi’nin bizlere miras bıraktığı birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Geniş Katılımla Gerçekleşen Organizasyon
Taşköprü Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programına, bölgedeki kadınlar ve eğitimciler büyük ilgi gösterdi. Programa katılanlar arasında Taşköprü Postası Gazetesi ve İnternet Haber Sitesi, Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri ile kursiyerleri, kız ragbi takımı ve öğretmenleri de yer aldı.
Programda, kadınlara her alanda destek veren isimlere plaket takdim edilerek, onların katkıları onurlandırıldı.
KAST-KADER’in faaliyetlerinde desteğini esirgemeyen Orhan Reis Gıda Sarımsak Entegre Tesisi’nin sahibi Orhan Reis’e de özel bir plaket takdim edildi. Orhan Reis plaketini aldıktan sonra yaptığı konuşmasında 10 yıldır faaliyetlerini sürdüren KAST-KADER’e ve derneğe destek olan herkese teşekkür etti.
Kadınların Gücü ve Dayanışması Vurgulandı
Kastamonu Kadın Derneği Başkanı Emine Çelik, programda yaptığı konuşmada Ramazan ayının manevi atmosferi ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlamını birleştirerek önemli mesajlar verdi. Çelik, güçlü kadın, güçlü toplum hedefiyle Türkiye’nin ilk ve tek hemşehri derneği Kastamonu Kadın Derneği de 10 yıl önce Kastamonu kadının fedakarlığından aldığı güçle yola çıktığının altını çizidi. Çelik, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün burada sadece iftar yapmak için değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için toplandık. Ramazan ayı, gönüllerin birleştiği, dayanışmanın en üst seviyeye ulaştığı bir aydır. Aynı zamanda 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anarak, ecdadımızın vatanı için verdiği büyük mücadeleyi bir kez daha hatırlıyoruz. Çanakkale’de kadınlarımızın fedakârlıkları, cephede savaşan askerlerimizin en büyük gücü oldu. Kastamonu da bu mücadelede önemli bir rol oynadı. Bizler, güçlü kadınların güçlü toplumlar yarattığına inanıyoruz ve bu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
Bu özel iftar programı, Ramazan ayının bereketini paylaşmanın yanı sıra, tarih bilincini ve kadınların toplumsal hayattaki gücünü vurgulayan anlamlı bir buluşma oldu. KAST-KADER, bundan sonraki yıllarda da kadınların güçlenmesi adına çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini belirtti.