Toplantıya, önceki dönem Bakanlarımızdan Murat Başesgioğlu, önceki dönem Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, İGM Başkanı Doğan Ünlü, İGM Gurup Başkanı İlhan Bozahmetoğlu, Kastamonu merkez mahalle muhtarları, Türkiye Muhtarlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı ve yönetimi, Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yönetimi katıldı.

“Cumhuriyetimizin 2. asrında Kastamonu’nun yeri?” temasıyla yapılan toplantıda Kastamonu’nun Yerel Kalkınmasına yönelik önemli açıklamalar yapıldı.

Kastamonu Kalkındırma Derneği (KAL-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Civelekoğlu, toplantıda şu konuşmayı yaptı:

“Bizler insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanlardır düsturunu şiar edinmiş insanlarız. Bizler insanımızın ve ülkemizin derdini dert edinmiş insanlarız. Bizler bugün yaşayanlar için güzel günlerin mücadelesini verirken, gelecek nesiller için güzel yarınların mücadelesini veren insanlarız. Tüm insanlarımız için her manada müreffeh bir hayatın ve insanın fıtratına uygun bir sürecin gerçekleşmesi için gayret gösteren insanlarız. Bu minvalde Kastamonu’da hayatımızı idame ettirenler olarak bir sorumluluğu üstlenmemiz lazım. Bu sorumluluk maddi-manevi tüm değerleriyle ve temelinde şefkat ve merhametin esas alınarak insana hizmet noktasında yapılacak en güzel çalışmaları gerçekleştirmenin, en güzel eserleri bırakmanın gayretiyle nefeslerimizi tamamlamak ve ardımızdan hayırla yad edilecek bir geçmiş bırakmaktır.

“BİTMEMİŞ BİR ÖMRÜN EMANETÇİLERİYİZ”

Ayrıca şunun da farkındayız ki hem dünyada hem ülkemizde gerçekleşen veya gerçekleşecek her bir hizmetin, düşüncenin, oluşumun veya eserin inkişafında iktidarıyla, muhalefetiyle ama mutlaka siyasi irade temel bir unsur olarak bulunmakta ve siyasetin haberdar olması noktasında en temel odak noktası olarak, mahallelerimizi en iyi tanıyanlar olarak işin merkezinde siz kıymetli muhtarlarımız bulunmaktadır. İşte bizler bu düşünceyle siz kıymetli muhtarlarımızı bu istişare toplantımıza davet etmiş bulunmaktayız.

“YANLIŞIN VE HAKSIZLIĞIN OLDUĞU BİR KASTAMONU MU BIRAKACAĞIZ?”

Bizler şuanda yaşıyoruz. Bitmemiş bir ömrün emanetçileriyiz. Bizden sonra başka nesillerin geleceği de muhakkaktır. Ve bizler yarınların düşüncesindeyiz. Ancak mesele bu yeni asırda gelecek nesillere nasıl bir Kastamonu bırakılacağıdır? Bizden sonra gelecek nesillerin onların mazisinde kalanları olarak bizlerin nasıl hatırlanacağıdır? Bizden sonrakilere iyinin, güzelin, faydalının, doğrunun ve adil olanın hakim olduğu bir Kastamonu mu bırakacağız yoksa kötünün, çirkinin, zararlının, yanlışın ve haksızlığın olduğu bir Kastamonu mu bırakacağız? Bizden sonrakilere tertemiz bir iklimde doğası korunmuş, doğallığı zarar görmemiş maddi-manevi gelişmiş bir Kastamonu mu bırakacağız yoksa kirlenmiş ve yaşanmaz hale gelmiş doğallığı kaybedilmiş, bütün değerlerini kaybetmiş bir Kastamonu mu bırakacağız? Mutlu insanların şehri olan ve eğitimde, siyasette, sağlıkta, tarımda, teknolojide, turizmde hülasa her alanda maddi-manevi kalkınmış ve zirvede bir Kastamonu mu yoksa mutsuz insanların şehri olan gerilerde kalmış bir Kastamonu mu bırakacağız? Bu noktada biz dernek olarak bir farkındalık oluşturma gayesiyle bu istişare toplantımızı düzenleyerek üçüncü adımımızı atıyoruz. Ancak bahsettiğimiz konuların kararını verecek olanlar ise Kastamonu’da söz sahibi olanlar olarak, hem kendi adlarınıza hem de temsil ettiğiniz mahalleler adına seçilmiş muhtarlar olarak en temelde sizler varsınız.

Kastamonu'da Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla konferans düzenlendi Kastamonu'da Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla konferans düzenlendi

100 YILLIK PLAN

İşte bizler sizleri; bir asırlık bir planı hazırlamak için davet ediyoruz. Gerçekleşmesini istediğimiz bu planın ve programın organizasyonun da sizleri de görmek istiyoruz.

100 yıllık planın toplantılarında niyetler halis olduğu için her adımda güzel sonuçlarda alıyoruz, yeni fikirlerle de bilgilerimizi ve alternatiflerimizi artırıyoruz. Bunlara misal olarak farklı kesimlerle yaptığımız istişareler sonucunda yüzde yetmişi orman olan Kastamonu’da bugüne kadar Kastamonu’ya bir girdi sağlanamamıştır. Bu üründen Kastamonu’nun kazanç sağlaması için kanun yapılmasını talep ediyoruz. Yani il sınırları esas olarak nasıl ki madenlerle ilgili pay alınıyorsa, orman ürünleriyle ilgili olarak da satışlardan pay alınabileceğini düşünüyoruz. Bunun Kastamonu’nun hakkı olduğunu düşünüyoruz. Buradaki iradenin bununda takipçisi olacağına inanıyoruz.

Bizler bunu yapacak inanç, azim ve birikime sahibiz. İnanıyoruz ki bir asır sonra bu toplantının izleri, bu toplantıya katılarak, aktif görev alarak, geleceğe güzel bir Kastamonu bırakmak için  gayret göstermiş insanlar olarak, o günkü nesil, siz değerli hazirunu hayırla, rahmetle ve özlemle  yad edecektir. Çünkü bizler tek amaç olarak geleceğe güzel bir Kastamonu’yu hazırlama hedefinde toplanmışız. Dolayısıyla niyetimizin hayır ve akıbetimizin de hayır olmasını niyaz ediyoruz.

Bunu niçin yapıyoruz? Herkes farklı amaçlar için belki de amaçsızca yaşar. Ama bizler Şems-i Tebrîzi’nin ifadesiyle söylersek; “ Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir duanın içinde yer almaktır.”  sözünün manası olarak ardımızdan sadece “Allah razı olsun” denilmesi için bu çalışmayı yapıyoruz.

Ben istişare toplantımıza katıldığınız için tekrar siz kıymetli muhtarlarımıza ve misafirlerimize derneğimiz ve kendi adıma çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi