Kastamonu

Kastamonu Üniversitesi'nde girişimcilik eğitimi: 20 genç araştırmacı katıldı!

Kastamonu Üniversitesi'nde genç araştırmacılar için düzenlenen tekno-girişimcilik eğitimlerinin dördüncüsü başarıyla gerçekleştirildi.

Abone Ol

Kastamonu Üniversitesi'nde genç araştırmacılar için düzenlenen tekno-girişimcilik eğitimlerinin dördüncüsü başarıyla gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında desteklenen ve Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yürütücülüğünü üstlendiği “Genç Araştırmacıların Ar-Ge Kültürünün Tekno-Girişimcilik Dikeyinde Geliştirilmesi” programı, Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi.

Bu etkinlik, Ar-Ge kültürünün tekno-girişimcilik bağlamında geliştirilmesine yönelik farkındalık yaratmayı, Türkiye'deki milli teknoloji hamlesi ışığında teknolojik girişimciliğin gelişimini anlamayı ve dijital dönüşüm konusunun önemini vurgulamayı amaçladı. Ayrıca, katılımcıların orta vadede bireysel veya Teknokent’ler aracılığıyla girişimci faaliyetlere yönlendirilmesi hedeflendi.

Etkinliğe, Türkiye’nin farklı üniversitelerinde öğrenim gören 20 öğrenci katıldı. Katılımcılar arasında Kastamonu Üniversitesi’nin yanı sıra Ankara Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi’nden eğitmenler de yer aldı. Ayrıca KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük yapı marketinin sahibi Hasan Bülent Eynihan ve Black & White Software Design firma sahibi Muhammed Serdar Akmanoğlu da etkinlikte konuşma yaptı.

Farklı disiplinlerden gelen genç girişimci adayları, girişimciliğin temelleri, girişimci psikolojisi, Teknokent yapısı, iş fikri geliştirme, temel pazarlama, pazar araştırması, dijital pazarlama, fikri ve sınai mülkiyet hakları, finansal okuryazarlık, finansal destek mekanizmaları ve dijital dönüşüm teknolojileri konularında teorik eğitimler aldı. Eğitimlerin ardından, katılımcılar uygulamalı olarak iş modeli kanvası hazırlama çalışmalarına katıldılar ve geliştirdikleri iş fikirlerini jüri önünde sundular.

Etkinlik, iş fikri sunumları ile başarılı bir şekilde sona ererken, katılımcılar girişimcilik ekosistemine dahil olma fırsatı buldukları için mutluluklarını dile getirdi. Kastamonu Üniversitesi’ne ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm personele teşekkür ettiler. Gelecek etkinliğin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Kadın Girişimciliği" temasıyla düzenlenmesi planlanıyor.