Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğinde gerçekleştirilen kursta konuşan Kastamonu Valisi Dallı, bir meslek sahibi olmanın, bir sanatı ya da zanaatı öğrenmenin son derece kıymetli olduğunu vurguladı.
Vali Dallı Teşekkür etti
Kursiyerlere de programa katılarak ellerini taşın altına koyma iradesi gösterdikleri için teşekkür eden Vali Meftun Dallı, "Bu programın açılmasındaki katkılarından dolayı İŞKUR'a, Üniversitemize, Ticaret ve Sanayi Odamıza gençlerimiz adına teşekkür ediyorum. Gençlerimize de bu kursa katılma iradesi gösterdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum.
"Dünyanın neresine giderseniz gidin kıymetli"
Bugün, meslek sahibi olmak dünyanın neresine giderseniz gidin kıymetli. O yüzden bu kursu iyi değerlendirin, iyi gayret edin ve iyi çalışın. İnşallah, Kastamonu'da başka gençlerimize de örnek olursunuz ve onlar da bu imkânları kullanarak bir sanat, zanaat ve meslek sahibi olurlar. İstihdam konusundaki sıkıntılarımızı daha aşağılara çekerek inşallah yolumuza devam ederiz" dedi.
120 gün süre ile istihdam edilecekler
İŞKUR'un Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYET), 13 Mart'ta başladı. Toplam 100 günlük eğitimde kursiyerler, dört günlük teorik eğitimin ardından görevlendirilecekleri iş yerlerinde eğitimlerine devam edecekler.
İstihdam garantili olan programın sonunda kursiyerler en az 120 gün süre ile istihdam edilecekler.