Kastamonu’da etkili olan yoğun kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının şiddetini artırması nedeniyle ulaşımda ciddi aksamalar yaşanıyor. Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarını açmak için yoğun çaba harcasa da, kar yağışının aralıksız devam etmesi nedeniyle açılan yollar kısa sürede yeniden kapanıyor.

Son verilere göre, Kastamonu genelinde 1031 köy yolundan 515’inin ulaşıma kapandığı bildirildi. Olumsuz hava koşulları en çok İnebolu, Cide ve Devrekani ilçelerinde etkili olurken, bu ilçelerde sırasıyla 73, 69 ve 49 köy yolu kapandı. Merkez ilçede ise 28 köy yolu ulaşıma kapanmış durumda. Diğer ilçelerde de benzer sorunlar yaşanırken, vatandaşlar yetkililerden yolların açılması için yoğun çaba gösterilmesini bekliyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle, Kastamonu Merkez 28,Abana 10, Ağlı 13, Araç 8, Azdavay 34, Bozkurt 31, Cide 69, Çatalzeytin 35, Daday 8, Devrekani49, Doğanyurt 20, Hanönü 11, İhsangazi 16, İnebolu 73, Küre 32, Pınarbaşı 20, Seydiler 4, Şenpazar 20 ve Taşköprü ilçesinde ise 34 olmak üzere toplam 515 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kastamonu Da 515 Koy Yolu Ulaşıma Kapandı (1)

Ekipler Aralıksız Çalışıyor

Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan yolları açmak için 24 saat esasına dayalı çalışmalarını sürdürüyor. Ancak kar yağışının yoğunluğu ve tipi nedeniyle bazı bölgelerde çalışmalar zaman zaman aksayabiliyor. Yetkililer, vatandaşları zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları ve acil durumlar dışında trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.