Kastamonu'da, depremlere karşı toplumun sosyolojik ve psikolojik açıdan hazır bulunmasını hedefleyen bir proje başarıyla sona erdi. Bu projenin yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin üstlendi ve TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklendi.

2-5 Ekim tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi'nde gerçekleşen bu eğitimlerde, Sakarya Üniversitesi, ODTÜ, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Gedik Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi'nden 12 uzman, depremlere sosyolojik ve psikolojik açıdan yaklaşımı ele alan dersler verdi.

Eğitimlere katılan 20 kursiyer, 2,5 gün boyunca afetlere sosyolojik ve psikolojik bakış açısı kazandılar. Ayrıca, teorik derslerin yanı sıra afetlere sosyolojik ve psikolojik açıdan yaklaşan araştırma konuları belirlemek için uygulamalar da gerçekleştirildi. Kursiyerler, oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri önünde sundular.

Bu etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılan kursiyerlerin afetlere sosyolojik ve psikolojik düşünce açısından bilinçlendirmesi sağlandı. Deprem gibi doğa kaynaklı afetlere karşı toplumun sosyolojik ve psikolojik olarak hazırlıklı olması konusundaki farkındalık artırıldı. Etkinlik, 5 Ekim tarihinde yapılan kursiyer sunumları ile son buldu.

Tüm katılımcılar, Kastamonu'da bu önemli etkinlikte yer almaktan ve toplumun afetlere psikolojik açıdan hazır olması konusunda katkı sağlamaktan memnuniyetlerini dile getirdiler.

20231017aw054937-5

Kastamonu’nun bu ilçesi şimşir kaşıkçılığıyla anılıyor! Kastamonu’nun bu ilçesi şimşir kaşıkçılığıyla anılıyor!

(İHA)

Editör: Ünal TOPUKSUZOĞLU