Kastamonu Üniversitesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 4 Nisan Perşembe günü Dijital Zorbalık Çalıştayı düzenlenen çalıştayda, öğrencileri dijital dünyanın olumsuz etkilerinden korumak, öğrencileridijital mahremiyet hakkında farkındalıklarını artırmak, zorbalık içeren davranışlardan kaçınmalarını ve maruz kalındığında başa çıkma yollarını öğretmek; dijital bağımlılık ve siber zorbalık gibi riskler hakkında dijital yaşam becerilerini desteklemek amaçlandı.
Dijital Zorbalığı Ortaya Çıkaran Unsurlar, Dijital Zorbalıkta Ebeveyn Rolleri, Dijital Zorbalıkta Öğretmen Rolleri, Dijital Zorbalığın Önlenmesine Yönelik Okul Tedbirleri, Dijital Zorbalık ile İlgili Geliştirilecek Ulusal ve Yerel Politikalar, Dijital Güvenlik, Mahremiyet, ve Bağımlılık İlişkileri konularının ele alındığı çalıştaya Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Ahmet Kaçar, Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Şeker, Şube Müdürleri Vedat Terlemez, Mehmet Sait Aydın ve Hasan Sarıahmetoğlu, Halil İbrahim Kara, akademisyenler, psikologlar, Emniyet Siber Şube polisleri, sosyal çalışmacılar, eğitim yöneticileri ve öğretmenler katıldı.
Çalıştayda konuşan Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Dünya hızlı bir şekilde değişim ve dönüşüm içerisinde bu değişim ve dönüşümün içerisinde de dijital ve teknolojik gelişimlerin başat bir şekilde geliştiğini görmekteyiz.
Biz öğrencilerimize dijital çağın dijital aletlerinden dijital birtakım sunularından ve ortaya konan mevcut üretilen araçlarından faydalandıracağız ama asla dijital dünyanın esiri yapmayacağız. Bununla ilgili önlemlerimizi alanının uzmanlarıyla siz kıymetli öğretmenlerimizle tartışacak ve öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde geleceğe emin adımlarla ilerlemesinin önündeki tüm engelleri kaldırmış olacağız.
Bu çalıştayda da mevcut olan riskler tartışılıp bu riskler karşısında ortaya çıkabilecek duygusal, davranışsal ve diğer sorunlarla nasıl mücadele edilebileceği ve bu mücadele içerisindeki en iyi yöntem ve tekniğin ne olduğu da ortaya çıkacaktır.
Türkiye Yüzyılı eğitim vizyonu çerçevesinde, bundan sonraki süreçte de çok daha farklı etkinliklerle çalıştaylarla, panellerle burada oluşacak sinerjinin, enerjinin ortak aklın da alana uygulanması ile beraber çok daha güçlü bir gelecek daha güçlü bir gençlik yetiştireceğimize inanıyoruz. Bu tür çalıştaylar ve eğitim alanında yaptığımız birçok etkinliğe katkı veren başta Sayın Valimize, kıymetli öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize; Kastamonu Üniversitemizin başta rektörü olmak üzere dekanlarımıza öğretim üyelerine tüm paydaş kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların tamamlanması üzerine çalıştay oturumlarına geçildi. Çalıştay Koordinatörü Sayın Prof. Dr. S. Tunay Kamer, Moderatörler Sayın Prof. Dr. M. Altan Kurnaz, Sayın Doç. Dr. Halil İbrahim Akyüz, Sayın Doç. Dr. M. Öztürk Akçaoğlu, Sayın Doç. Dr. Ramazan Alabaş, Sayın Doç. Dr. Arif Akçay, Dr. Öğretim Üyesi Burcu Karabulut Coşkun oldu.
Çalıştayın sonunda İl Müdürü Hasan Gümüş ve Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Ahmet Kaçar tarafından çalıştay koordinatörü ve moderatörlere plaket takdim edildi.