İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ TAM KADRO SAHADA

Kastamonu Katil Ari 2024 Tuzak (3)

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü, Türkiye’de ilk kez 2014 yılında Yalova’da görülen ve bölgemizde de yayılım gösteren kestane gal arısı (katil arı) ile mücadeleyi kararlılıkla sürdürülüyor.

Kastamonu Katil Ari 2024 Tuzak (4)

Müdüründen şefine, ormancısından işçisine kadar seferber olarak katil arıları yok etmek için sahada çalışma yapan İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, biyolojik mücadelenin yanında sarı renkli yapışkan tuzakları da devreye soktu.

Kastamonu Katil Ari 2024 Tuzak (5)

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Müdürü Azmi Şenel başkanlığında Müdür Yardımcısı Fevzi Türk ve İşletme Şefleri Yunus Kısaarslan, Sadık Kemal Çalışkan, Ahmet Ayman, Ahmet Uysal ve Hüseyin Kaplan organizatörlüğünde tüm ormancı, memur ve işçi kadrosuyla kestane gal arısı (katil arıyı) bitirmek için var gücüyle çalışıyor.

Kastamonu Katil Ari 2024 Tuzak (6)

SARI TUZAK SAYISI 3600’E ÇIKACAK

Bu kapsamda ilk aşamada İnebolu ilçesinde 900, Doğanyurt ilçesinde de 900 olmak üzere toplam 1800 sarı tuzak asıldı. Önümüzdeki günlerde 1800 yapışkan tuzak daha asılacak. Böylece katil arılara karşı biyoteknik mücadele kapsamında asılan sarı renkli yapışkan tuzakların sayısı 3 bin 600’e çıkartılacak.

Kastamonu Katil Ari 2024 Tuzak (1)

Kastamonu'da ilçe milli eğitim müdürü değişti: Mehmet Azak kimdir? Kastamonu'da ilçe milli eğitim müdürü değişti: Mehmet Azak kimdir?

HER SARI TUZAK 500-750 ARASI KATİL ARI AVLIYOR

Kestane gal arılarının uçup yumurta koyduğu dönem olan Temmuz ayında asılan sarı renkli yapışkan tuzaklar etkisini göstermeye başladı. Her sarı tuzağın 500-750 arası katil arıyı avladığı belirtildi. Kestane gal arıları yumurta bırakamadan sarı tuzaklara yapışıyor.

(Kadir Yıldırım/İnebolu)

Editör: Haber Merkezi