Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in partilerinin olağanüstü kurultayında yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, demokrasi ve siyasi çıkarlar üzerinden önemli bir uyarıda bulundu.

"Cunta Görmek İçin Aynaya Bakmalı"

Bakan Yumaklı, CHP'nin geçmişinde yer alan cunta ve darbe tarihine dikkat çekerek, "Cunta görmek isteyenlerin demokrasiden uzak, kavga ve kaosun, siyasi çıkarların etkisi altında, iradesine ipotek konulan delegelerin bulunduğu kurultaylara bakması yeterlidir" dedi. Yumaklı, bu açıklamanın ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik olarak, "Tarih boyunca darbelerle, cunta ve vesayet düzeniyle anılan bir partinin genel başkanına aynaya bakmasını tavsiye ediyoruz" şeklinde sert bir mesaj paylaştı.

Demokratik Zemin ve Vesayet Özlemleri

Bakan Yumaklı, ayrıca CHP Genel Başkanı ve çevresinin, siyasi çıkarlar doğrultusunda demokrasi dışı hareketlerde bulunduğunu öne sürdü. Yumaklı, Özgür Özel ve yakın çevresinin "sınır tanımaz davranışları ve sokak çağrıları" ile demokrasiden uzaklaşma ve vesayet özlemlerini açıkça gösterdiklerini belirtti. Bu tavrın, Türkiye'nin geleceği ve demokrasisinin sağlıklı işleyişi açısından kaygı verici olduğunu ifade etti.

Türkiye Yüzyılı Hedefinde Kararlılık

Bakan Yumaklı, açıklamalarına devam ederek, Türkiye'nin geleceği için kararlılıkla çalışacaklarını vurguladı. "Ülkemizin ilerleyişini kirli yollarla durdurmak isteyenler şunu iyi bilmelidir ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milletimizin güveni ve desteğiyle tarımdan sanayiye her alanda ülkemizi Türkiye yüzyılı hedeflerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi. Yumaklı, Türkiye’nin bu hedeflere ulaşmak için güçlü bir adım atacağını ve tüm engellerin aşılacağını belirtti.

Kaynak: İHA