TRT 1’in büyük ilgi gören tarihi dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı, son bölümüyle izleyicileri hem heyecanlandırdı hem de güldürdü. Dizide Osmanlı ordusunun lağımcıbaşısı Satılmış Ağa karakterine hayat veren Taner Ayyıldız, mizahi sahnesiyle sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Satılmış Ağa’nın Fırsatçı Ev Talebi Kahkahalara Boğdu

Tarihi olayları etkileyici bir şekilde ekranlara taşıyan yapımda, İstanbul’un fethinde önemli görev üstlenen Satılmış Ağa, bu kez mizahi bir diyalogla izleyicilerin yüzünü güldürdü. Son bölümde, fetih sırasında Osmanlı ordusunun ilerleyişine katkı sunan karakter, fırsatı kaçırmayarak padişahtan memleketine bir ev yapılmasını istedi. Daha büyük bir fırsat yakaladığını fark ettiğinde ise Kastamonu şivesiyle "2 katlı olsun o zaman!" diyerek esprili bir çıkış yaptı.

Kastamonu’nun Geleneksel Hayaliyle Bağdaştırıldı

Bu eğlenceli sahne, özellikle Kastamonu halkı tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Kastamonuluların emeklilik hayalleri arasında köylerine bir ev yaptırma isteği yaygın olduğundan, karakterin repliği izleyicilere oldukça tanıdık geldi. Sosyal medyada kısa sürede gündem olan bu sahne, dizinin tarihi atmosferine mizahi bir dokunuş katarak seyircilerden tam not aldı.