Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, Afet Farkındalık Tatbikatı düzenlendi. Tosya Belediye İtfaiyesi tarafından organize edilen tatbikat, Fevzi Paşa İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrencilere, deprem, yangın ve benzeri afet durumlarında nasıl davranmaları gerektiği ve korunma yöntemleri detaylı bir şekilde anlatıldı. Bu tür tatbikatlar, özellikle genç nesillerin afetlere karşı bilinçlenmesi ve olası tehlikelerde doğru adımları atabilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Kastamonu'nun Ilçesinde Gerçeği Aratmayan Tatbikat! 3

Senaryo ile Gerçekçi Bir Tatbikat

Tatbikat sırasında, senaryo gereği okul binasında deprem alarmı verildi. Siren sesiyle birlikte öğrenciler ve öğretmenler, önceden belirlenen tahliye planına uygun şekilde binayı hızla boşalttı. Senaryoda, binada mahsur kalan 4 yaralı öğrenci olduğu varsayıldı. İtfaiye ekipleri, gerçek bir afet anındaki gibi hareket ederek, yaralı öğrencileri başarılı bir şekilde kurtardı. Bu bölüm tatbikatın en dikkat çeken kısmı oldu ve öğrencilerin afet durumunda nasıl bir sürec yaşanabileceğini anlamalarına yardımcı oldu.

Kastamonu'nun Ilçesinde Gerçeği Aratmayan Tatbikat! 4

Yangın Söndürme Eğitimi ve Pratik Bilgiler

Tatbikatın bir diğer önemli aşaması ise yangın söndürme eğitimiydi. İtfaiye görevlileri, öğrencilere yangın söndürme tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi. Öğrenciler, yangın söndürme cihazlarını nasıl kullanacaklarını öğrenirken, yangına karşı alınacak önlemler hakkında da bilgilendirildi. Bu eğitim, özellikle yangın gibi acil durumlarda bireylerin nasıl davranması gerektiğini öğretmesi açısından oldukça değerliydi. Ayrıca, itfaiye ekipleri tarafından paylaşılan pratik bilgiler, öğrencilerin afetlere karşı daha hazırlıklı olmalarını sağladı.

Kastamonu'nun Ilçesinde Gerçeği Aratmayan Tatbikat! 1Kastamonu'nun Ilçesinde Gerçeği Aratmayan Tatbikat! 2Kastamonu'nun Ilçesinde Gerçeği Aratmayan Tatbikat! 5Kastamonu'nun Ilçesinde Gerçeği Aratmayan Tatbikat! 6

Kaynak: AA