Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde 2024-2026 yıllarını kapsayan üretim planlaması ve hamsi avcılığında kota uygulaması üzerine önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Kastamonu'nun O ilçesinden feryat yükseldi: Lütfen sesimizi duyun! (görüntülü haber) Kastamonu'nun O ilçesinden feryat yükseldi: Lütfen sesimizi duyun! (görüntülü haber)

Toplantıya, İstatistik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Hüseyin Akbaş'ın yanı sıra, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Çabuk, sahil ilçe müdürleri, il ve ilçe müdürlüklerinde görevli su ürünleri kontrol görevlileri ile balıkçılık ve su ürünleri kooperatif yetkilileri de katıldı.

Kastamonu'ya 4 Bin 787 Tonluk Kota Belirlendi! 1

2024-2025 Av Sezonunda Kota Uygulamaları

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ilgaz Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, 2024-2025 av sezonunda uygulanacak hamsi avcılığı kotası hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Türkiye genelinde belirlenen 400 bin tonluk hamsi avcılığı kotası kapsamında, Kastamonu iline 4787 ton kapasite tahsis edildi.

Kastamonu'ya 4 Bin 787 Tonluk Kota Belirlendi! 2

İnebolu ve Cide Limanları Karaya Çıkış Noktaları Olarak Belirlendi

Toplantıda, hamsi avcılığında kullanılacak karaya çıkış noktaları da belirlendi. İnebolu Limanı, İnebolu Evrenye (Gemiciler) ve Cide Balıkçı Barınakları asil çıkış noktaları olarak belirlenirken, İnebolu Özlüce ve Çatalzeytin Ginolu Balıkçı Barınakları yedek çıkış noktaları olarak açıklandı.

Toplantıya katılan balıkçılık kooperatifleri ve su ürünleri kontrol görevlileri, yeni av sezonu için belirlenen düzenlemeler hakkında bilgilendirilirken, Kastamonu'nun balıkçılık sektöründeki önemi bir kez daha vurgulandı.

Editör: Ünal TOPUKSUZOĞLU