KATSO Başkanı Fındıkoğlu, TOBB İstişare Toplantısında Bölge Sorunlarını Gündeme Taşıdı
Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik durumu ve iş dünyasının beklentileri Ankara’da masaya yatırıldı

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ankara’da düzenlenen geniş kapsamlı istişare toplantısına katıldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirilen toplantıya Karadeniz Bölgesi’nden birçok Oda ve Borsa başkanı da iştirak etti.

Oğuz Fındıkoğlu (3)

Ekonomik Gelişmeler Değerlendirildi

Toplantıda, küresel ekonomideki dalgalanmaların Türkiye üzerindeki etkileri detaylı şekilde ele alındı. Ayrıca bölgesel bazda yaşanan ekonomik zorluklar, sektörlerin karşı karşıya olduğu sorunlar ve iş dünyasının çözüm talepleri de toplantının ana gündem maddeleri arasında yer aldı. İş dünyasının sürdürülebilir büyüme ve kalkınma için beklentileri TOBB çatısı altında tartışıldı.

Oğuz Fındıkoğlu (1)

Fındıkoğlu’ndan Bölgesel Talepler

Kastamonu’yu temsilen toplantıya katılan KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, söz alarak Karadeniz Bölgesi’nin özellikle Kastamonu özelindeki ekonomik sorunlarını dile getirdi. Fındıkoğlu, sanayi yatırımlarının artırılması, ulaşım altyapısının geliştirilmesi ve KOBİ’lerin desteklenmesine yönelik çözüm önerilerini gündeme taşıdı. Ayrıca yerel işletmelerin karşılaştığı finansal zorluklara dikkat çekerek, devlet destekli teşvik ve kredi mekanizmalarının daha erişilebilir hâle getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bölgesel İş Birliği ve Ortak Akıl Vurgusu

Oğuz Fındıkoğlu (4)

Toplantıda, bölgesel kalkınmanın sağlanması için Karadeniz illerinin iş birliği içinde hareket etmesinin önemine de değinildi. Ortak akıl ve koordinasyonun, ekonomik büyüme açısından kilit rol oynadığı belirtildi. Katılımcılar, TOBB’un öncülüğünde yapılan bu tür istişare toplantılarının, yerel sorunların merkezi düzeyde duyurulması açısından büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti.