Adanaspor, Trendyol 1. Lig’in 26. haftasında Çorum FK ile karşılaştı. Maç, ev sahibi ekip ile 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Adanaspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, maçla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
Pozisyonları Değerlendirdi
Keleş, Çorum FK maçında kaçırdıkları önemli pozisyonlara dikkat çekerek, "Aslında devreye 3-0 ile girebilirdik" ifadesini kullandı. Teknik direktör, maç öncesinde rakiplerinin katı bir savunma yapacağını öngördüklerini belirtirken, “Üçüncü bölgede etkili olacağımızı düşünüyorduk. Maçın başlangıcında da bunu gösterdik. Yakaladığımız pozisyonlar vardı ve bir topumuz direkten döndü. Kaçırdığımız bir pozisyon hatırlıyorum, bu yüzden devreyi 3-0 önde kapatabilirdik” dedi.
Hakem Kararları Üzerine Eleştiriler
Keleş, karşılaşmanın 40. dakikasında verilen penaltı kararına da itiraz etti. "Anlamsız bir penaltı moralimizi bozdu, buna anlam veremedik. Pozisyonun dışarıda başlayan bir el hareketiyle başladığını düşünüyoruz. Hakemlerin enteresan kararlarıyla karşılaşıyoruz ve bu durumu kamuoyuna da yansıyor" şeklinde konuştu.
İkinci Yarıda Daha Ofansif Bir Oyun
Maçın ikinci yarısına dair de yorumlarda bulunan Keleş, “Devre arasındaki formasyonda değişiklikler yaptık ve ofansif oyunculara şans verdik. Maçın gidişatı bunu gerektiriyordu. Nitekim golü bulduk ve 2. ve 3. golleri de atma fırsatını yakalayabilirdik. Yüzde 70 oranında topa sahip olduk, bu da oyundaki üstünlüğümüzü gösteriyor” dedi.
Son olarak, Hakan Keleş, takımının genel performansından memnun olduğunu vurgulayarak, "Üzüntümüz bu maçı kazanamamış olmamız ama önümüzdeki maçlara odaklanacağız" diyerek sözlerini tamamladı.
Gelecek Maçlara Odaklanma Vurgusu
Adanaspor, bu maçın ardından bir sonraki karşılaşmalarına daha umutlu ve hazırlıklı çıkmayı hedefliyor. Hakan Keleş'in oyuncularına olan güveni ve sahada sergilenen performans, taraftarları gelecek maçlar için heyecanlandırıyor. Adanaspor, bu bağlamda ligdeki hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla çalışmaya devam edecek.