2024'e hızlı bir giriş yaparken, çevremizdeki hastalıklar giderek yayılmakta. Maskelerin ve virüslerin tekrar havada uçuştuğu bu dönemde, kabuğunu kaynatıp içenler hastalık nedir bilmiyorlar! Büyüklerimizin haklı olduğu ortaya çıkıyor; aslında vitamini kabuğunda saklıymış!

Tükettiğimiz besinler, vücut direncimizi büyük ölçüde etkilerken, Taşköprü Sarımsağı içerdiği vitaminlerle mikroorganizmaları etkili bir şekilde öldürüyor. Sarımsak tüketimi, bağışıklığı güçlendirmek için sıkça tercih ediliyor.

Zatürre, bronşit, sıtma gibi hastalıklara karşı doğal bir koruyucu olan sarımsağın kabuğunu kaynar su içinde demleyip, ardından sürahiye alıp bal ekleyerek tüketmek, uzun ve sağlıklı bir yaşamın habercisi olabilir.

SARIMSAK HARİKASI: YAŞLANMAYI DA YAVAŞLATIYOR!

Sarımsağın kabuğunu kaynatıp içmenin şaşırtıcı faydaları arasında cilt kırışıklıklarını önleme de bulunuyor. Hasar görmüş cilt dokularını onaran ve uzun süreli tüketimde gençleştiren bu karışımı içenler, genç ve parlak bir cilde sahip olmanın keyfini çıkarabiliyorlar.

Anti-enflamatuar etkisiyle dikkat çeken sarımsağın kabuğu suyu, ciltte sivilce ve akne oluşumunu önleyerek iltihaplanmayı azaltabiliyor.

BAĞIŞIKLIK DOSTU

Kış aylarında sıkça karşılaşılan hastalıklardan korunmada etkili olan sarımsak kabuğu suyu, içerdiği allicin bileşeni sayesinde bağışıklığı ve kalp-damar sağlığını destekliyor.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Kastamonu'da kaçakçılıkla mücadele: 64 paket yakalandı! Kastamonu'da kaçakçılıkla mücadele: 64 paket yakalandı!

Lif açısından zengin olan sarımsak, kabuğundan yayılan vitamin ve minerallerle sindirim sistemini iyileştirici etki gösteriyor. Bağırsak sağlığını destekleyen lifler sayesinde kabızlığı önlemek mümkün.

Özellikle antimikrobiyal etkileriyle parazit ve kurt oluşumunu önleyen sarımsak kabuğu suyu, bağırsak florasını koruyarak olumlu etki sağlıyor.

SARIMSAK KABUĞU NASIL KAYNATILIR, İÇİNE NELER KATILIR?

Sarımsağın vitamini kabuğunu kaynar suya atıp demlemek, su ile birlikte kaynatmak yeterli olacaktır. Bu karışımı isteğe bağlı olarak bal, karanfil ve zencefil gibi malzemelerle güçlendirebilir, adeta bir hastalık savar hazırlayabilirsiniz.

Çay gibi demlenebilen bu besini kurutup toz haline getirerek baharat olarak kullanmak da mümkündür. Böylece yemeklere lezzet katar ve aynı zamanda vitamin depolarını doldurabilirsiniz.

SARIMSAK KABUĞU ÇAYI YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Sarımsak kabuğunu çay haline getirirken, kabukların kurutulmuş olmasına dikkat etmek önemlidir. Mikrodalga veya fırın gibi yöntemler kullanılabileceği gibi, kabuktaki vitaminleri korumak adına güneşte kurutma yöntemi tercih edilebilir.

Bu çayı yaparken herhangi bir alerjik reaksiyon olup olmadığına dikkat edilmelidir. Ayrıca, kronik hastalıklara sahip olanlar ve hamileler bu karışımı tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır.

SARIMSAK KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Sarımsak kabuğu çayı yaparken en çok merak edilen konu, çayın kokusunun ağızdan nasıl giderileceğidir. Bu durumu önlemek için karışıma karanfil veya limon eklemek yeterli olacaktır. Eğer bu iki element eklenmemişse, çayı içtikten sonra birkaç yaprak taze nane çiğnemek, kokuyu gidermek için yeterli olacaktır.

Thumbs B C Abae7A5784D00F0975A470Bba5Cba734

Editör: Ünal TOPUKSUZOĞLU