Genel

KUŞADASI'NDA GEZİLECEK YERLER. KUŞADASI'NDA NERELER GEZİLİR?

KUŞADASI NASIL BİR YER? KUŞADASI'NDA GEZİLECEK YERLER NERESİ? KUŞADASI'NDA NERELER GEZİLİR? BU HABER GEZİ TUTKUNLARINI İLGİLENDİRİYOR!

Abone Ol

BU HABER GEZİ TUTKUNLARINI İLGİLENDİRİYOR. YENİ ROTANIZI BELİRLEYİN! KUŞADASI NASIL BİR YER? KUŞADASI'NDA GEZİLECEK YERLER NERESİ? KUŞADASI'NDA NERELER GEZİLİR? SİZİN İÇİN ARAŞTIRDIK! DETAYLAR HABERİMİZDE!

DOĞAL GÜZELLİKLER

1.Kuşadası Gezilecek Yerlerde İlk RotamızDilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı toplam 27.598 hektar alana sahiptir.  Bu alanın 10.908 hektarı 1966 yılında Milli Park ilan edilen Dilek Yarımadası’na aittir. Yarımadanın güneyine bitişik 16.690 hektar büyüklüğündeki Büyük Menderes Deltası ise 1994 yılında Milli Park’a dahil edilmiştir.

Hem ulusal hem de uluslararası bir öneme sahip olan milli park içerisinde barındırdığı doğal botanik bahçesi, doğal kara alanı, yüzlerce kuş türleri, su altı zenginlikleri ve bunları çevreleyen tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dünyada tektir. Milli Park, Akdeniz’den Karadeniz’e kadar tüm Anadolu’da varolan bitki türlerinin doğal olarak bir arada görüldüğü tek doğa müzesi olma özelliğini taşımaktadır. Bu sebeple Dilek Yarımadası, Avrupa Konseyi tarafından Avrupa Biogenetik Rezervleri Şeması’nda ‘Flora Biogenetik Rezerv Alanı’ olarak kabul edilmiştir.

Sizlerde Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkına gelerek olta balıkçılığı, kuş gözlemi, dağ bisikletçiliği, doğa yürüyüşü ve kültürel yürüyüşler yapabilir ve Milli Park sınırları içerisindeki Rum ve Türk Mimarisinin en güzel örneklerini sergileyen Eski Doğanbey Köyünü ziyaret edebilirsiniz.

2.Sisam Adası

Dilek Yarımadası’nın karşısında bulunan Sisam Adasına ulaşım Kuşadası’ndan kalkan günübirlik teknelerle sağlanmaktadır. Yunanistan’ın Osmanlıdan aldığı son ada olan Sisam Adası doğal ve tarihi güzelliği ile dikkat çekmektedir. Sisam Adası içerisinde ki sahil kasabaları, koyları, antik kent kalıntıları, MÖ 6. yüzyıldan kalma su tüneli, Hera tapınağı tarihi yapıları ve doğal güzelliği ile gezi rotanıza eklemeniz gereken yerler arasındadır.  

3.Kuşadası Sahili

Kuşadası Sahilinde Ege Denizinin muhteşem dokusu ve manzarası eşliğinde yürüyüş yapabilir, sevdiklerinizle gün batımını izleyerek hoş vakit geçirebilir, çevresindeki kafe ve restoranlarda soluklanarak kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

4.Olukdere Kanyonu

Dilek Yarımadasının kuzey yamaçlarında Aydınlık Koyu ile Kavaklıburun Koyu arasında yer alan dik ve sarp bir vadidir. Kanyon, kalker formasyonunun dereler tarafından aşınması sonucu oluşmuştur. Yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda olan kanyon özellikle trekking ve tırmanış için tercih edilmektedir.

5.Zeus Mağarası

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası sınırları içinde yer alan mağara ismini mitolojide Gök Tanrısı Zeus’tan almıştır. Mağara kaya içerisinde doğal bir gölet görünümünde olup yaklaşık 60 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde ve 10 metre derinliğindedir. Mağara yaz aylarında serin, kış aylarında ise ılıktır. Mağara içerisinde ki havuz görünümlü mavi-yeşil renkli gölet dağdan gelen tatlı suyun ve denizden gelen tuzlu suyun karışımı olduğu için yavan bir tattadır. Suyu da ortalama 5 santigrat derecedir.

6.Kasım Yaman Parkı Kuşadası Belediyesi

Kuşadası merkezin önemli yeşil alanlarından olan park toplam 2 bin 855 metrekare yeşil alana sahiptir. İçerisinde spor sahaları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, dinlenme bölümleri ve kır bahçeleri bulunaktadır. Ayrıca içerisinde taş eserler ile mimari yapı elemanlarının sergilendiği Arkeopark alanı da bulunmaktadır. Arkeoparkta 35 yıldır kentin faklı noktalarından çıkartılan Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait 50’yi aşkın eser yer almaktadır.

7.Kuşadası Gezilecek Yerler Güvercinli Park

Kuşadası Feribot Limanının yanında yer alan park muhteşem bir deniz manzarasına sahiptir. Parkta çocuk oyun alanları, Çay bahçeleri, restoranlar ve sahil boyunca uzanan yürüyüş yolları bulunmaktadır.

8.Kirazlı Köyü

Kuşadası ilçe merkezine 11 kilometre mesafede yer alan Kirazlı Köyü zeytin ağaçları ve kızılçam ormanları ile çevrili harika bir doğaya sahiptir. İlk kurulduğu yıllarda yer altından çıkan küplerin çokluğu nedeniyle Küplüce adını almış,  daha sonra topraklarının verimli olmasından dolayı Akçaova ismiyle anılmış ve kalite değeri yüksek kirazların yetişmeye başlamasından sonra da Kirazlı Köyü ismini almıştır. Köyde özellikle organik tarım ve yerel üretim ön plandadır. Kirazlı ’ya gelerek köy içerisinde yer alan kahvaltı salonlarında organik köy köy kahvaltısı yapabilir ve sonrasında geleneksel mimariye sahip köyü gezerek köylülerin ürettiği ürünlerden satın alabilirsiniz. Ayrıca 50 yıldır günümüze dek sürdürülen Kiraz Festivaline katılarak eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

SEYİR TERASLARI

9.Sevda Tepesi

Kese Dağı üzerinde yer alan Sevda Tepesi harika manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Buraya gelerek Ege Denizinin ve Kuşadası’nın panoramik manzarasını izleyebilir, sessizliğin ve sakinliğin keyfini sürebilir ve manzaraya karşı harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

10.Gazi Beğendi Tepesi

Gazi Beğendi Tepesi Kuşadası’nın en iyi manzaraya sahip olan tepesidir. Tepe ismini Mustafa Kemal Atatürk’ten almıştır. Mustafa Kemal Atatürk Kuşadası ziyaretinde buraya çıkar ve Kuşadası’nın eşsiz manzarasını izleyerek buraya hayran kalır. Böylelikle ismi de Gazi Beğendi Tepesi olur.

Sizlerde Gazi Beğendi Tepsine gelerek Kuşadası’nın panoramik manzarasını izleyebilir, harika fotoğraflar çekilebilir ve içerisinde yer alan tesiste yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayarak sevdiklerinizle hoş sohbet vakit geçirebilirsiniz.

ANITLAR

11.Kuşadası El Heykeli

Kuşadası sahilde marinanın hemen yanında İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanında yer alan heykel Kuşadası’nın simgesel yapılarındandır. Heykelde, avuç içinde birkaç siyah güvercin ve bir beyaz güvercin tutan beyaz bir el sembolleştirilmiştir. Özellikle gün batımında harika manzaralara ev sahipliği yapan heykeli mutlaka görmeli ve fotoğraf çekilmelisiniz.

12.Kuşadası Atatürk Anıtı

Kuşadası Tepe Mahallesinde yer alan büyük Atatürk Anıtı ilçenin her yerinden rahatlıkla görülebilmektedir. Heykelin yer aldığı tepeye çıkarak devasa Atatürk Anıtını yakından görebilir ve Ege Denizi ile Kuşadası’nın panoromik manzarasını izleyerek harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

TARİHİ YAPILAR

13.Güvercinada Kalesi

Kuşadası ilçesine bağlı Hacıfeyzullah Mahallesinde Güvercinada da yer alan kale doğal bir kayalık üzerine inşa edilmiştir. Kale Cenevizliler tarafından yapılmış olup tarihi geçmişi 13. yüzyılın sonlarına ve 14. yüzyılın başlarına kadar uzanmaktadır. Kale Osmanlı döneminde yenilenmiştir. Ayrıca kale o dönemde korsanlara karşı da bir karakol vazifesi yapmış olduğu için, Korsan Kalesi olarak da bilinmektedir.

Güvercinada da yer alan iç kale ise Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılmıştır. Günümüze kadar bir kaç kez onarımdan geçen kale ve surlar 1957 yılında bir mendirekle karaya bağlanmıştır. 

14.Kuşadası Kaleiçi

Kuşadası’nın ilk yerleşim yerlerinden olan Kaleiçi, günümüze çok iyi korunarak gelmiş olan sur duvarlarını, tarihi Kaleiçi hamamını ve camisini çerisinde barındırmaktadır. Tarihi yapılarının yanı sıra cıvıl cıvıl sokakları, hediyelik eşya ve antika dükkânları, ünlü ve meşhur restoranları, Türkü evleri, Meyhaneleri, Gece Kulüpleri ve irish pub gibi eğlence mekânları da yer almaktadır.

15.Kale Kapısı

Kuşadası’nın simgelerinden olan kapı 17. Yüzyılda Konevi Mehmet Paşa tarafından yaptırılan kent surlarının bir parçasıdır. Kuşadası’nın Kaleiçi semtinde yer alan kapı Osmanlı dönemindeki üç ana giriş kapısından biridir. Bu kapı güney kapı olarak bilinen ve bir zamanlar üst katı karakol olarak kullanılan giriş bölümüdür. Kare planlı kule şeklinde olan kapı günümüzde Necati Korkmaz Mikro Minyatür Müzesi’nin kapısı olarak kullanılmaktadır.

16.Kuşadası Urgancı Su Kemeri

Osmanlı döneminde kente su getirmek amacı ile inşa edilen Urgancı Su Kemeri Bel kop evleri yakınında, stadyumun tam karşısında yer almaktadır. Kuşadası belediyesi tarafından restore edilen su kemeri tüm görkemi ve mimarisi ile görmeniz gereken yerler arasındadır.

17.Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı

1618 yılında Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılan kervansaray Kuşadası İskelesinin yakınında konumlanmaktadır. Yapı önce kale olarak yaptırılmış, daha sonrada han olarak kullanılmaya başlanmıştır. Kervansaray kalın ve yüksek duvarların çevrelediği dikdörtgen avlunun etrafında iki kattan meydana gelmektedir. Yapımında moloz taş ve devşirme taş kullanılmıştır.

Kervansaray geniş avlu etrafında revaklı iç mekanları ve sıralanmış odaları Osmanlı mimarisi özelliklerini yansıtmaktadır. Günümüze sağlam olarak ulaşan kervansaray çeşitli dönemlerde restorasyon görmüştür. Kervansaray tarihi görünümü ve mimarisi ile mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır.

18.Kurşunlu Manastırı

Kurşunlu Manastırı Kuşadası Davutlar Mahallesine 12 kilometre mesafede Dilek Yarımadası Milli Parkı sınırlarında yer almaktadır. 600 metre yükseklikte olan manastırın 11. yüzyılda Bizanslılar tarafından inşa edildiği düşünülmektedir. Manastırda yemekhane, kiler, mutfak, keşiş odaları, revir, şapel, mezarlık, manastır surları, sur mahzeni ve savunma odaları gibi bölümler bulunmaktadır.

19.Kuşadası Gezilecek Yerler Andız Kulesi

Kule, Kuşadası Aydın yolu üzerinde Atatürk yolu istikametinde pilav dağı eteklerinde yer almaktadır. Andız Kulesi ilk olarak antik dönemde Karyalılar, Lidyalılar ve Legellerin tarafından kullanılmıştır. Daha sonraki dönemlerde gözetme kulesi olarak kullanılmıştır

Kulenin yanına daha sonra namazgâh ilave edilmiştir. Taş, tuğla ve Horasan harcı kullanılarak inşa edilen kule ve namazgâh dikdörtgen planlıdır. Kule ne yazık ki günümüze harabe olarak ulaşmıştır. Namazgâhında bazı bölümleri ulaşamamıştır.

20.Panionion Antik Kenti

Panionion Antik Kenti Güzelçamlı sınırları içerisinde Dilek Yarımadası’nın en yüksek noktalarından biri olan Dilek Dağı’nın eteklerinde, denize hâkim bir konumda yer almaktadır.

Tarihi SİT Alanı olarak korunan antik kentte M.Ö. 800’lü yıllardan kalma tapınaklar, tiyatro, sunaklar ve yerleşim alanları bulunmaktadır. Panionion Antik Kentine gelerek hem tarihi kalıntıları yakından görebilir hem de bulunduğu konum itibari ile panoramik doğa ve deniz manzarasının keyfini sürerek harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

DİNİ YAPILAR

21.Kuşadası Gezilecek Yerler Kaleiçi Camii

Kuşadası ilçesine bağlı tarihi Kaleiçi semtinde yer alan cami 1617 yılında Öküz Mehmet Paşa olarak bilinen Sadrazam Konevi Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır.  Kebir mahallesi Barbaros Hayreddin Paşa Bulvarı’nın doğusunda konumlanan cami kare planlı olup, üzeri tek kubbe ile örtülü bir harim, kuzeyinde üç gözlü son cemaat yeri ve kuzeybatısındaki minareden meydana gelmektedir. Yapımında kesme taş, kırma taş, tuğla ve mermer malzeme kullanılmıştır. Çeşitli dönemlerde onarımdan geçen tarihi cami gerek iç mimarisi ve süslemeleri gerekse de dış mimarisi ile dikkat çekmektedir.

22.Hatice Hanım Camii

Cami Hatice Hanım tarafından 1656-1657 yılları arasında yaptırılmıştır. Kare planlı ve tek kubbeli olan caminin yapımında taş ve tuğla malzeme kullanılmıştır. 1951-1957 yılları arasında halk tarafından tamir ettirilen caminin kubbesi betonarme ile yenilenmiş, ayrıca camiye son cemaat yeri eklenmiş ve yıkılan minaresi bu tarihte yeniden yapılmış,  mihrabıda çini ile kaplanmıştır. Cami süslemeleri ve mimarisi ile görmeniz gereken yapılar arasındadır.

KÜLTÜREL YAPILAR

23.KUAKMER F. Özel Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesi

Kuşadası ilçesine bağlı Camiatik Mahallesi, Yıldırım Caddesi mevkiinde konumlanan F. Özel Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesi 2015 yılında ziyarete açılmıştır. Kuşadası’nın ilk kültür merkezi ve müzesi olma özelliğine sahip KUAKMER ismini Türkiye’nin önemli yazarlarından olan Fatma Özel Arabul’dan almıştır.

Müze; Arşiv, Uzmanlık Kütüphanesi, Müze, F. Özel Arabul Anı Kitaplığı ve Odası olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. İçerisinde Kuşadası hakkında her dilden kitap, makale ve tezler, yöreye ait kültürel objeler, Fatma Özel Arabul’un yazmış olduğu eserler ile özel eşyaları sergilenmektedir. Ayrıca KUAKMER F. Özel Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesinde taş boyama atölyesi, gezi yazarlığı atölyesi ve briç atölyesi gibi kurslar verilmekte,  çocuklara özel masal dinletileri ile ünlü yazarların söyleşi ve imza günleri gibi etkinliklerde düzenlenmektedir.

KUAKMER F. Özel Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesine gelerek müzeyi gezebilir, bünyesinde gerçekleştirilen atölye çalışmalarına ya da söyleşi ve imza günlerine katılabilir son olarak da avlusunda yer alan Müze Kahve’de soluklanıp yöreye özgü yemekleri tadabilirsiniz.

24.Oleatrıum Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi

Kuşadası ilçesine bağlı Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Oleatrıum Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesinin proje ve inşasına 2009 yılı Mayıs ayında başlanmış ve 2011 yılının Mayıs ayında Oleatrium Sergi Salonu olarak hizmete açılmıştır. 2012 yılında da Özel Müze statüsünü kazanmıştır.

Toplam 3 bin metrekare alana sahip olan müze dış bahçe, iç bahçe, lobi ve 11 adet sergileme salonundan meydana gelmektedir.  11 adet sergileme salonunun 10’unda, antik dönemden (M.Ö 2 binden itibaren) günümüze kadar olan tarihsel sıralama ile zeytinyağı üretiminde geliştirilen teknolojiler, zeytinyağının farklı kullanım alanları ve zeytinyağının üretim aşamasından soframıza gelene kadar hangi yollardan geçtiği canlandırmalarla anlatılmaktadır.

25.Necati Korkmaz Mikro Minyatür Müzesi

Müze Türkiye’nin ilk ve tek mikro minyatür müzesidir. Müzede milimetrik boyutlardaki minyatürler yer almakta ve sizlerde bunları mikroskop ve büyüteçler aracılığıyla görebilmektesiniz. Girişi ücretli olan müzeyi hafta içi kış aylarında 08.30 ile 17:30, yaz aylarında da 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

26.Kuşadası İbramaki Sanat Galerisi

19’uncu yüzyılın sonunda Kuşadası eşraflarından İbrahim Zeki Efendi tarafından inşa ettirilen ve 2009 yılında restorasyon gören yapı bir çok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Kuşadası İbramaki Sanat Galerisinde Resim, fotoğraf, heykel, seramik sergileri, müzik ve şiir dinletileri, yaratıcı drama eğitimleri gibi kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenlenmektedir.

27.Erkan Yücel Sahnesi

Kuşadası’nın en eski sahnelerinden olan Erkan Yücel Sahnesi tiyatro, konser, panel ve toplantılar için kullanılmaktadır. Kuşadası merkezde konumlanan sahne ismini 1985 yılında Kuşadası’nda hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Erkan Yücel’den almıştır.

ALIŞVERİŞ

28.Kuşadası Alışveriş ve Yaşam Merkezi

Aralık 2012 yılında yapımına başlanan ve Haziran 2014 yılında bitirilerek hizmete açılan Kuşadası Alışveriş ve Yaşam Merkezi 80 dönüm alan üzerine kuruludur. Kuşadası Alışveriş ve Yaşam Merkezi bünyesinde yerli ve yabancı birçok mağaza, çocuk oyun alanları, restoran ve kafeteryalar barındırmaktadır. Açık hava anlayışına sahip olan AVM alışveriş mağazaları, yeme içme mekanları ve eğlence alanları sizleri beklemektedir.

29.Kuşadası Çarşısı

Sağlık caddesi, Kahramanlar caddesi, Camikebir mahallesi ( Kaleiçi ) , Atatürk bulvarı gibi oldukça geniş alanı kapsayan çarşı araç trafiğine kapalıdır. Çarşı çerisinde alışveriş merkezlerini, Kafe, Restoranları, Gece kulüplerini ve Kaleiçi Camisi, Kervan Saray gibi tarihi yapıları barındırmaktadır.

30.Setur Kuşadası Marina

Setur Kuşadası Marina gerek Ege Bölgesinde tarihi ve turistik yerlere yakın bir konumda bulunması gerekse de içinde ve çevresinde barındırdığı alanlarla tercih edilmektedir.  Setur Kuşadası Marinada Tenis kortu, yüzme havuzu, alışveriş mağazaları, market, Restoran gibi bir çok eğlence ve yeme içme alanları bulunmaktadır.

EĞLENCE

31.Adaland Aquapark

Kuşadası Çamlimanı mevkiinde yer alan aquaparkta  406 metre uzunluğunda ki Dünyanın en uzun aile kaydırağı olan Amazon Aile Kaydırağı, Yamaç Kaydırağı, Yamaç Kaydırağı XL, Fantom, Kamikaze, Racer, Tiger, Tarantula, Çılgın Nehir, Büyük Tornado, Mini Tornado, Gökkuşağı, Black Hole, Sarı Piton, Water Coaster, Loop Pink & Loop Blue, Headdown & Freefall,   Slide & Fly kaydırakları yer almaktadır. 

Sörf Havuzu, Rafting Havuzu, Aktivite Havuzu, Dalga Havuzu, Çocuk Havuzu, Jakuzi, Tembel Nehir, Tramplende Aquaparkta yer alan havuzlardır. Ayrıca aquaparkta Yunus ve Fok Şovlarını izleyebilir ve Yunuslarla yüzebilirsiniz.

32.Tortuga Pirate Island Theme & Water Park

Kuşadası Sahil Siteleri mevkiinde yer alan Tortuga Pirate Island Theme & Water Park 20.000 m2 alandan oluşan korsan adası temalı bir su parkıdır. İçerisinde 14 adet su kaydırağı ile mini çocuk havuzu, korsan çocuk havuzu, 3 adet düşme havuzu, Ahtapot yüzme havuzu ve sakin nehir olmak üzere toplamda 8 adet farklı niteliklerde havuz bulunmaktadır. Bunların yanı sıra restautantı, locası, mini club’u ve dj performansı ile sizlerin gün boyu maceralı, adrenalin dolu ve sınırsız eğlenceli bir gün geçirmenize olanak sağlıyor.  

33.Kuşadası Gezilecek Yerler Aqua Atlantis

45 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Aqua Atlantis Ege Bölgesinin en büyük havuzuna sahip Aqua Parkıdır. İçerisinde Toplam alanı 800 metrekare olan iki adet çocuk havuzu, 9’u büyük kaydırak olmak üzere 20 adet kaydırak, 450 metrekare eşsiz bir yüzme havuzu, damla havuzları, tampon botları, su futbolu, trambolin havuzu, şelaleler, Hazine Adası gibi alanlar bulunmaktadır.

34.Magic Aqua World

Toplam 6000m² alan üzerine kurulu olan aquapark 20 adet farklı su kaydırağı, 130m² dalga havuzu, 720m² çocuk havuzu, 121m² ve 85m² den oluşan 2 adet su kaydırağı havuzundan meydana gelmektedir.

35.Kuşadası Barlar Sokağı

Kuşadası Barlar Sokağı müzik seslerini susmadığı, eğlencenin sabahın ilk ışıklarına kadar devam ettiği mekanlarla doludur. Gece hayatının oldukça aktif olduğu sokak yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. İçerisinde farklı konsept ve manzaralara sahip bir çok mekan bulunmaktadır. Eğer sizlerde gece hayatını seviyorsanız mutlaka Barlar Sokağına uğramalı ve sabaha kadar eğlencenin tadını çıkartmalısınız.

PLAJLAR

36.Kadınlar Denizi Plajı

Kuşadası ilçesinde bulunan Kadınlar Denizi Plajı, Osmanlı döneminde kadınlara hizmet veren plajlardan biridir. Plaj şehir merkezine yakın bir konumda olup ince kumlu uzun bir kumsala ve tertemiz berrak bir denize sahiptir. Şuan halka açık bir şekilde oldukça kalabalık olan plajda şemsiye ve şezlong bulmak için erken saatlerde gelmelisiniz. Kadınlar Denizi Plajında ziyaretçiler için tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong, büfe, çevresinde restoran gibi olanaklar bulunmaktadır.

 

37.Sevgi Plajı

Kuşadası ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta Davutlar mevkiinde bulunan Sevgi Plajı, sığ ve berrak olan tertemiz denizi ile çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin çokça tercih ettiği bir yerdir. Yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda olan plaja girişler ücretsizdir. Sevgi Plajında ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, büfe, restoran, kafeterya gibi olanaklar bulunmaktadır.

 

38.Yılancı Burnu Plajı

Antik çağda Lonlar tarafından kurulan Yılancı Burnu (Neopolis)  Kuşadası’nın ilk yerleşim yerlerinden biridir. Güvercinada’nın güneyinde konumlanan Yılancı Burnu denize uzanan ikinci bir yarımadadır.

Yılancı Burnu Plajında yüzebileceğiniz iki adet plaj yer almaktadır. Burası el değmemiş güzelliği ile birinci derece doğal sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. Plaj berrak tertemiz bir denize, yeşilin ve mavinin muhteşem uyumuna sahip olan gözde yerlerden biridir. Plajda ilçenin popüler beachlarından biri bulunmaktadır. Ücretli bir şekilde beachlardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca plajda ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi olanaklar ücretli bir şekilde sunulmaktadır.

 

39.Davutlar Plajı

Kuşadası ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Davutlar Plajı, 2 kilometre uzunluğunda incecik kumlarla kaplı bir sahile sahiptir. Denizi diğer plajlara göre dalgalı bir yapıdadır. Ancak çabuk derinleşmeyen bir yapıda olduğu için çocuklar için de uygundur. Plajın arka tarafında bisiklet ve yürüyüş yolları bulunmaktadır. Davutlar Plajında belediye tarafından sunulan tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong olanakları sunulmaktadır. Yeme-içme ihtiyaçları için büfe vardır. Şezlong ücretlidir.

40.Güzelçamlı Plajı

Kuşadası’nda Davutlar mevkiindeki diğer bir plajda Güzelçamlı Plajı, Kuşadası ilçesine 20 km uzaklıkta ücretsiz bir şekilde giriş yapabileceğiniz plajlardan biridir. Ziyaretçilerine birçok olanak sunan Güzelçamlı Plajında tuvalet, soyunma kabini, duş, şemsiye ve şezlong, kafeterya, yürüyüş ve bisiklet yolları bulunmaktadır.

41.Güzelçamlı Venüs Plajı

Kuşadası ilçesinde Davutlar mevkiinde bulunan Güzelçamlı Venüs Plajı, yeşilin ve mavinin bir arada olduğu ücretsiz halk plajlarından biridir. Çok yoğun olan plaja şemsiye ve şezlong bulmak için sabahın erken saatlerinde gitmelisiniz. Sabah saatlerinde daha sakin olan deniz akşama doğu dalgalanmaya başlıyor. Yumuşak kumlu plajında güneşlenmek, temiz denizinde yüzmek, plaj arkasındaki yürüyüş yollarında yürümek ve bisiklet sürmek keyiflidir. Güzelçamlı Venüs Plajında ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong, kafeterya gibi olanaklar bulunmaktadır.

42.Uzun Plaj (Long Beach)

Kuşadası’nda bulunan Uzun Plaj bilinen diğer bir adı ile de Long Beach, 12 kilometre uzunluğuyla ilçenin en uzun plajı olma özeliğine sahiptir. Plaj alanına merkezden kalkan toplu taşıma araçları ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Denizi sığ, berrak, sakin, plajı ise ince kumla kaplıdır. Yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler tarafından tercih edilebilir. Plaja giriş ücretsizdir ancak şemsiye, şezlong, duş, soyunma kabini bunlar ücretli olarak karşılanabilmektedir. Yeme-içme ihtiyaçları için market, büfe, restoran gibi işletmeler bulunmaktadır.

 

43.Kuştur Plajı (Pygela Plajı)

Kuşadası ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Pygela Plajı, bilinen diğer bir adıyla da Kuştur Plajı, adını yakınında bulunan Kuştur Tatil Köyü’nden almaktadır. 1 kilometre uzunluğunda olan plaj Mavi bayrak sahibi bir plajdır. Ayrıca plajın yakınında Pygela Antik Kenti bulunduğu için Pygela Plajı olarak bilinmektedir. Yeşil bir ormanlık alan ile masmavi denizin bir arada olduğu plajda, su sporları, plaj voleybolu gibi aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde giriş yapabileceğiniz plajda ziyaretçiler için tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, büfe, kafe gibi olanaklar bulunmaktadır.

44.Papaz Hamamı Plajı

Kuşadası ilçe merkezine 10 dakikalık yürüme mesafesinde olan Papaz Hamamı Plajı, kısa adı ile de Papaz Plajı, sakin, sessiz, kalabalıktan uzakta olan plajlardan biridir. Ücretsiz bir şekilde giriş yapılabilen plajda her yıl düzenlemeler yapılarak ziyaretçilerine daha iyi bir tatil olanağı sunulmaktadır. Özellikle bölge halkı tarafından tercih edilen Papaz Hamamı Plajı, Güvercinada ve Yılan Adası girişinde yer almaktadır. Plajda ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong kiralama, kafeterya gibi imkânlar sunulmaktadır.

45.Yeşil Plajı (Green Beach)

Kuşadası ilçesinde bulunan Yeşil Plajı bilenen diğer adı ile de Green Beach, ücretsiz bir şekilde giriş yapabileceğiniz ancak özel bir işletme tarafından hizmet veren plajlardan biridir. Tertemiz berrak, sığ ve sakin denizi ile plajın tabanı kumla kaplıdır. Denizi sığ olduğu için yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler kolayca tercih edebilir. Yeşil Plajı (Green Beach)’na ulaşım kolay bir şekilde sağlandığı için ve tertemiz güzel bir yere sahip olduğu için yoğun ilgi görmektedir. Plajda ziyaretçilerin ücretli bir şekilde yararlanabileceği tuvalet, soyunma kabini, duş, şemsiye ve şezlong, büfe gibi olanaklar bulunmaktadır.

46.Güvercinada Plajı

Kuşadası ilçesinde bulunan Güvercinada Plajı, kumsal alana sahip olamayan kayalıklarla çevrili plajlardan biridir. Plaj UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer almaktadır. Bölgede yer alan tarihi kale, deniz feneri, balina heykeli, su sarnıcı mutlaka görülmesi gereken harikalardandır. Tertemiz akvaryumu andıran berrak denizi, doğanın ve denizin keyfini çıkarabileceğiniz plajlardan olan Güvercinada Plajı, ziyaretçilerine tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong, market gibi olanaklar sunmaktadır.

 

47.Pigale Plajı

Kuşadası’nda ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Pigale Plajı, bir tarafı yeşil bir ormanlık alan diğer tarafı da masmavi tertemiz bir deniz ile çevrilidir. Plaj sahili kum ve çakıl taşları ile karışımlı bir yapıdadır. Ücretsiz bir şekilde giriş yapabileceğiniz plaj yoğun ilgi gören halk plajlarından biridir. Denizin tabanı da taşlık ve aniden derinleşebilmektedir. Bu nedenle de dikkatli olmalısınız. Pigale Plajında ziyaretçilerin ücretli bir şekilde yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong kiralama, büfe gibi olanaklar bulunmaktadır.

48.Kuşadası Belediye Plajı

Kuşadası ilçe merkezine yürüme mesafesinde olan Kuşadası Belediye Plajı, kalabalık bir plajdır ve sakinlik arayanlar plajı hafta içi zamanlarda tercih edebilirler. Belediyeye ait olan plaja ücretsiz bir şekilde giriş yapılabilmektedir. Temiz, bakımlı bir denize ve plaja sahip olan Kuşadası Belediye Plajında ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong olanakları ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır. Yeme-içme ihtiyaçları içinde büfeler bulunmaktadır. Denizi sığ, plajın ve denizin zemini ince kumla kaplıdır.

49.Kuşadası Gezilecek Yerler Cennet Koyu

Kuşadası’nda ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Cennet Koyu, yemyeşil doğa içerisinde yer almaktadır. Masmavi denizi ve kumlu plajı ile sessiz, sakin, huzurlu bir deniz tatili imkânı sunmaktadır. Sakin ve  sığ denizi yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için uygundur. Koy içerisinde ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong, gıda ihtiyaçları için işletmeler bulunmaktadır. Cennet Koyu’na ulaşım özel araçlar ile sağlanmaktadır. Tertemiz, yeşilin güzel tonlarının hâkim olduğu alanda cenneti andıran bir güzellik sunulmaktadır.

Ücretli Plaj Yerleri

50.İçmeler Koyu

Kuşadası bölgesinde Güzelçamlı mevkiinde bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın hemen girişinde sağ tarafta yer alan İçmeler Koyu, 650 metre uzunluğunda sahili ile ücretli plaj yerlerinden biridir. Koya ulaşım deniz yada kara yolu ile sağlanmaktadır. Milli park içerisinde yer aldığı için koya girişlerde ücret alınmaktadır. Koyun denizi sığ ve tertemiz, plajı ise ince kumlu bir yapıdadır. İçmeler Koyunda ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong kiralama, market, piknik alanları gibi olanaklar bulunmaktadır.

51.Aydınlık Koyu

Kuşadası ilçesine 29 kilometre uzaklıkta bulunan Aydınlık Koyu Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın ikinci koyudur. Yaklaşık 750 metre uzunluğa sahip sahili ile ücretli bir şekilde giriş yapabileceğiniz doğa ile iç içe olan koylardan biridir. Plajı taşlık bir yapıda olup, tertemiz berrak bir suya sahip denizi ile dalış için uygundur. Yüzmek ve güneşlenmek isteyenlerin, piknik yapmak isteyenlerin, deniz havası almak isteyenlerin tercih edebileceği bir yerdir. Aydınlık Koyunda ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong kiralama, kafeterya ve büfe gibi olanaklar vardır. Koya deniz ve kara yolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Koy giriş kapısına 5 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

52.Kuşadası Gezilecek Yerler Karasu Koyu

Kuşadası ilçesinde bulunan Karasu Koyu, yaklaşık 450 metre uzunluğundaki plajı, tertemiz, berrak akvaryum gibi denizi, kumlu ve çakıllı sahili ile girişlerin ücretli bir şekilde yapıldığı plajlardan biridir. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinde bulunan Karasu Koyu, park içinde bulunan koylardan dördüncüsüdür. Koyun bir tarafı yeşil doğa ile diğer tarafı yeşil tertemiz bir deniz ile çevrilidir. Sadece denizde yüzmek için değil piknik yapmak, günübirlik geziler yapmak içinde tercih edilmekledir. Yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlayan koy da tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong, çevresinde yeme-içme ihtiyacı için işletmeler bulunmaktadır. Koyun parkın giriş kapısına uzaklığı 11 kilometredir.

53.Kalamaki (Kavaklıburun) Koyu

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın içinde bulunan son koylardan biridir. Koy parkın girişine 9 kilometre uzaklıkta, yaklaşık 1 kilometre uzunluğa sahip çakıl taşlarıyla kaplı sahillerden biridir. Çakıllı bir plajı olduğu için deniz ayakkabısı ya da terliği ile gitmenizde fayda var. Yeşilin ve mavinin bir arada olduğu koy buranın en uzun plajıdır. Ücretli bir şekilde giriş yapılan koyda ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong kiralama ile çevresinde yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler yer almaktadır.

54.Tren Beach Club

Kuşadası ilçesinde hizmet veren Tren Beach Club, hem mekânı hem de denizi ile ziyaretçilerin beğenisini almaktadır. Yemek yedikten ya da bir şeyler içtikten sonra beachin olduğu plajda denizin ve güneşin de keyfini çıkarabilirsiniz. Özel bir işletmeye ait olan plaja girişler ücretli şekilde yapılmaktadır. Gündüzleri plaj alanı akşamları ise eğlence mekânı olarak hizmet veriyor. Deniz temiz, berrak ve sığdır. Tuvalet, soyunma kabini, duş, şemsiye ve şezlong restoran, bar gibi olanaklar vardır.

55.Artemis Beach Club

Kuşadası bölgesinde bulunan Artemis Beach Club, Karaova Mahallesi’nde yer almaktadır. Artemis Beach Club, gündüzleri denizin, güneşin ve kumsalın keyfini çıkarabileceğiniz beach olarak akşamları ise eğlence mekânı olarak hizmet vermektedir. Restoranda birçok lezzetli yemekler yenebilir. Artemis sitesi yanında bulunan Artemis Beach Club, site sakinleri tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir. Denizi sığ, dalgasız, suyu ılık, ince yumuşak kumludur. Mekâna giriş ücretli bir şekilde sağlanmaktadır. Ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong, restoran, bar, büfe, kafe, loca gibi olanaklar bulunmaktadır.

56.Jade Beach Club

Kuşadası ilçesinde bulunan Jade Beach Club, Yılancı Burnu Plajı üzerinde bulunmaktadır. Aydın şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Jade Beach Club, ince yumuşacık kumlarla kaplı sahili ve tertemiz berrak denizi ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Mekânda çocuklar için çocuk oyun alanları da bulunmaktadır. Ücretli bir şekilde giriş yapılan plaja ulaşım ilçe merkezinden kalkan toplu taşıma araçları ile sağlanmaktadır. Burada özel localar, tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, restoran, bar gibi olanaklar vardır.

 

57.Miracle Beach Club

Kuşadası ilçesinde bulunan Türkiye’nin en iyi beachleri arasında yer alan Miracle Beach Club, özel bir işletme tarafından ücretli bir şekilde hizmet veren mekânlardan biridir. İşletme restoranları, plajı, gece kulübü, denizi ile yerli yabancı birçok ziyaretçinin beğenisini almaktadır. Mekân girişinde alınan ücrete şemsiye ve şezlong, bir adet içecek dâhildir. Ayrıca geniş bir alana sahip olan beach düğün, nişan, doğum günü gibi organizasyonlar içinde kullanılmaktadır. Denize platformlardan girilmektedir, kumsalı bulunmamaktadır.

58.Kuşadası Gezilecek Yerler Secret Beach

Kuşadası ilçesinde bulunan Secret Beach, mavi bayrak sahibi olan tertemiz denize, yeşilin ve mavinin uyumlu manzarasına sahiptir. Aydın şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta Kadınlar Denizi mevkiinde bulunan Secret Beach, ücretli bir şekilde giriş yapabileceğiniz plajlardandır. Plajın kumsal alanı yoktur ve denize platform üzerinden giriş yapılmaktadır. Mekan için çim bir alan, platform, rengarenk minderler, özenle dekore edilmiş bir ortam vardır. Ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, restoran gibi olanaklar bulunmaktadır.

59.Öküz Beach Club

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde gündüzleri plaj alanı, akşamları restoran ve club olarak hizmet veren Öküz Beach Club, denizin, güneşin keyfini çıkarabileceği mekânlardan biridir. Kuşadası ilçe merkezinde yer alan Öküz Beach Club, ücretli bir şekilde giriş yapılan nezih ferah bir ortama sahip olan, dekorasyonu ve sunmuş olduğu imkânlar ile rahat, keyifli bir tatil imkanı sunan işletmelerden biridir. Burada tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, restoran, iskele, bar gibi olanaklar bulunmaktadır. Plajın deniz tabanı ince kumlu ve aniden derinleşen bir yapıdadır.

60.Paradise Plaj & Cafe Bar

Kuşadası’nda Yavansu mevkiinde bulunan Paradise Plaj & Cafe Bar, yemyeşil doğanın ve masmavi denizin bir arada olduğu mekânlardan biridir. Plaja özel araçlarınızla ve toplu taşıma araçları ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Sakin, sessiz, gürültüden uzakta, şehrin yorucu atmosferini atmak için tercih edebilirsiniz. Ücretli bir şekilde giriş yapılan plaj özel bir işletme tarafından hizmet vermektedir. Mekânda tuvalet, soyunma kabini, banyo, şemsiye, şezlong, restoran, bar, kafe gibi olanaklar bulunmaktadır. Sığ bir denizi vardır.

61.Martı Beach & Hotel

Kuşadası merkezinde yer alan Martı Beach & Hotel, Kadınlar Denizi Mevkiinde bulunmaktadır. Otele ait olan plaj otel müşterileri için ücretsiz iken dışarıdan gelen misafirler için ücretli bir şekilde giriş yapılmaktadır. Hem konaklama yapabilir hem de denizin ve doğanın keyfine varabilirsiniz. Denize platformlardaki merdivenlerden iniş yapabilirsiniz. Ziyaretçilerin rahat ve keyifli bir tatil yapabileceği birçok olanak bulunmaktadır.

62.Kuşadası Gezilecek Yerler Sandal Beach

Kuşadası ilçesinde Kadınlar Denizi mevkiinde bulunan Sandal Beach, ücretli bir şekilde giriş yapabileceğiniz nezih plaj alanlarından biridir. Mekânın ücreti diğer yerlere daha pahalıdır. Bu nedenle de sakindir. Berrak, tertemiz, sığ denizine kayalıklar üzerindeki merdivenlerden inebilirsiniz. İşletmede ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, loca, restoran, bar, şemsiye, şezlong gibi olanaklar vardır.

63.Capello Beach (Risus Beach Resort)

Aydın’ın Kuşadası ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan özel bir işletme olan otele ait Capello Beach (Risus Beach Resort), Kuşadası’nın popüler yerlerinden biridir. Konaklama, deniz ve beach olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Plajın ince kumlu sahili, sakin, sığ ve temiz denizi ziyaretçilerine sunulan olanaklar güzel bir deniz tatili imkânı sunmaktadır. Otelde konaklayan ziyaretçiler için şemsiye ve şezlong ücretsizdir.

64.Kuşadası Gezilecek Yerler Star Beach

Kuşadası bölgesinde Davutlar mevkiinde bulunan Star Beach, özel bir işletme olarak ücretli olarak giriş yapabileceğiniz plajlardan biridir. Gündüzleri berrak denizin, incecik kumların ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz plaj akşamları lezzetli yemekleri yiyebileceğiniz restoranı ile hizmet verebilirsiniz. Tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, kafeterya gibi olanaklar da bulunmaktadır.

65.Kardeş Cafe & Beach

Kuşadası ilçesine yürüme mesafesinde bulunan Kardeş Cafe & Beach, denizin, kumun ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz popüler plajlardan biridir. Ücretli bir şekilde giriş yapılan Kardeş Cafe & Beach, ince kumlu sahile, sığ bir denize sahiptir. Ayrıca mekânda tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, kafeterya gibi olanaklar da bulunmaktadır.

66.Coconut Beach, Cafe & Bar

Kuşadası ilçesinde Karaova Mahallesinde bulunan Coconut Beach, Cafe & Bar, bölgenin en ünlü ve popüler plajı olan Long Beach üzerinde yer almaktadır. Mekân gündüzleri denizin, kumun ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz bir plaj iken akşamları da bar ve eğlence mekânı olarak hizmet vermektedir. Alana girişte şemsiye ve şezlong dâhil giriş ücreti alınmaktadır. Denizi sığ, temiz, ortamı da ziyaretçiler için birçok seçenek sunmaktadır. Tuvalet, duş, soyunma kabini, kafeterya, büfe, bar, uzun bir iskele bulunmaktadır.

67.Diamond Beach Club

Kuşadası ilçesinde Kadıkalesi Mahallesinde Deniz Tur Sitesi önünde bulunan Diamond Beach Club, gündüzleri denizin ve güneşin ve kumsalın keyfini çıkarabileceğiniz bir yer iken akşamları ise yemek yiyip canlı müzikler dinleyip eğlenebileceğiniz mekânlardan biridir. Restoranda et, tavuk, balık gibi çeşit çeşit yemekler yapılmaktadır. Geç saatlere kadar eğlenebileceğiniz mekânda rahat, keyifli bir tatil olanağı ziyaretçilere sunulmaktadır. Tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, kafeterya, büfe, restoran gibi olanaklar vardır.

68.Dedikodu Beach

Kuşadası ilçesinde Güzelçamlı mevkiinde bulunan Dedikodu Beach, gündüzleri beach olarak denizin, güneşin, kumsalın keyfini çıkarabileceğiniz akşamları ise kafe, bar, restoran olarak hizmet vermektedir. Mekânın rengârenk dekorasyonu, masmavi berrak denizi, güneşin batarken ki manzarası ile ziyaretçilerin beğenisini almaktadır. Ücretli bir şekilde giriş yapılan mekânda şemsiye ve şezlong da giriş ücretine dâhildir. Ayrıca mekânda tuvalet, soyunma kabini, duş, restoran, kafeterya, büfe, bar gibi olanaklarda vardır. Denizi sığ, berrak, plajı ince yumuşacık kumla kaplıdır.

69.Kuşadası Gezilecek Yerlerde Son Rotamız; Emyr Beach & Restaurant

Kuşadası ilçesinde Davutlar mevkiinde bulunan Emyr Beach & Restaurant, hem denizi, kumsalı, hem restoranı, barı ve kafeleri ile bölgenin popüler mekânlarından biridir. Mekânın restoranı Türk ve dünya mutfağından birçok lezzetli yemeği misafirlerine sunmaktadır. Berrak, sığ, tertemiz denizi, ince kumlu kumsalı ve çim alanları keyifli bir vakit geçirmenizi sağlar. Özel bir işletme olan plaja girişler ücretlidir. Tuvalet, şemsiye ve şezlong giriş ücretine dâhildir.