Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) tarafından 100. kuruluş yılı kapsamında büyük çaplı bir personel alımı yapılacağını duyurdu. Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Türkşeker, Anadolu’nun gücüne güç katıyor, istihdamla büyümeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Başvurular 14-18 Nisan Tarihleri Arasında
Toplamda 1.685 daimi işçi alımı için başvurular, 14-18 Nisan 2025 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden alınacak. Türkiye genelindeki çeşitli fabrikalarda yapılacak bu alım, birçok ilde istihdam kapısı aralayacak.
Kastamonu’ya 101 Kadro Açıldı
Türkşeker’in 100. yılı kapsamında yapılacak olan daimi işçi alımında Kastamonu için tam 101 kişilik kadro ayrıldı. Kastamonu’nun da içinde bulunduğu toplam 19 farklı şehirde alım yapılacak. İşte il il kontenjan dağılımı:
- Ağrı: 73
- Ankara: 196
- Burdur: 130
- Elazığ: 45
- Erciş: 79
- Ereğli: 158
- Eskişehir: 148
- Ilgın: 132
- Kars: 56
- Kastamonu: 101
- Malatya: 83
- Susurluk: 121
- Uşak: 115
- Yozgat: 129
- Şeker Enstitüsü: 20
- Ankara Makine: 16
- Eskişehir Makine: 31
- Turhal Makine: 11
- Afyon İmalat: 13
- EMAF: 28
Başvuru Şartları Yakında Açıklanacak
Türkşeker’in işçi alımına ilişkin detaylı başvuru şartları henüz netleşmedi. İlgili şartların kısa süre içinde İŞKUR platformunda ilan edilmesi bekleniyor.