AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, İstanbul'da bu yıl 18'incisi yapılan Kastamonu Tanıtım Günleri'nde konuştu.
KASDER'in İstanbul'da düzenlediği "18. Kastamonu Tanıtım Günleri" tüm coşkusuyla devam ederken, Milletvekili Ekmekci, "Programımızı gurbetçi hemşerilerimizin katılımları ile coşku içinde gerçekleştirdik. Yaptığım konuşmada da dile getirdiğim üzre gurbetteki birlik ve beraberliğimiz ilimize hayırlı olsun" dedi.
"Geçtiğimiz hafta milletçe yürekten kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bir kez daha kutluyorum. İstiklal ve istikbalimizin temeli Cumhuriyetimizin nice 101 yıllara yüreğimizle, kanımızla, canımızla taşıyacağımızdan şüphem yok" diyen Ekmekci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat yıldönümü nedeniyle de "İstiklal savaşımızın başkomutanı ve cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 86'ncı yıldönümünü şükran, minnet, sevgi ve saygı ile anıyorum. Naçiz bedeni toprak oldu ama kurduğu cumhuriyet ilelebet payidar olacak" ifadelerine yer verdi.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Ekmekci, şu konuşmayı yaptı: "Aziz Kastamonulu hemşerilerim ve kıymetli misafirlerimiz... İstanbul bize tarihsel olarak ne uzak ne de yabancı.
İstanbul'un fethine uzanan süreçte rol oynayan Candaroğlu Beyliğine selam olsun. Bu emek sebebiyle ki Candaroğlu sülalesinden gelenler Osmanlı'da önemli devlet makamları aldılar.
İstanbul'un fethinin ardından Rumeli ve Balkanların Türkleşmesi ve İslamlaşmasında akıncı beyi görevi yapan Candaroğlu İsmail Bey başta olmak üzere kahraman Kastamonuluların ruhları şad, mekanları cennet olsun.
"Kastamonu, sınır olarak İstanbul sınırına kadar uzanıyordu"
Osmanlı İmparatorluğu döneminde 'Üsküdar'a kadar Kastamonu' sözü boşuna söylenmedi. Osmanlı İmparatorluğu'na doğu akınlarında başkentlik yapma şerefine de nail olan Kastamonu, sınır olarak İstanbul sınırına kadar uzanıyordu.
Saray muftağındaki Kastamonulu aşçılarımızdan sanatkar ve ilim insanlarımıza kadar Kastamonu'nun bir ayağı hep İstanbul'da oldu. 1900'lerin ikinci yarısından başlayarak yarım asır boyunca Kastamonu'dan İstanbul'a önemli oranda göç verdik. Günümüzde 1,5 milyon üzerinde Kastamonulu olduğu ifade ediliyor. Şunun da altını gururla çizeyim ki Kastamonulular her ne meslek yaparlarsa yapsınlar İstanbul'a kıymet kattılar.
"İstanbullu oldular ama Kastamonu köklerini asla unutmadılar"
İstanbul'u İstanbul'u yapan payandalardan biri Kastamonululardır. Erkeği kadını, genci yaşlısı ile İstanbul için çalıştılar, emek verdiler, ter döktüler.
İstanbullu oldular ama Kastamonu köklerini asla unutmadılar ve ihmal etmediler. Yüzlerce dernekte örgütlenerek hemşeri dayanışmasının en nadide örneğini ortaya koydular. Kastamonu kültürünü tanıtarak Kastamonu'nun kültür elçisi görevini üstlendiler. Var olun hemşerilerim, sağ olun.
Kastamonu milletvekili olduğumda sorumluluklarımdan birinin de İstanbul ile Kastamonu arasındaki köprülerden biri olduğumun bilincindeyim ve bugün de bu bilinç ile buradayım. Daim söylüyorum ki; Kastamonu nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsa bu dumanı tüten çorbanın tuzu biberi olmak istiyorum.
"Ne hedefliyorsak birlikte başaracağız"
Sizlerden öğreneceklerimiz var hemşerilerim, sizlerin Kastamonu'ya katacaklarınız, sizlerin sayesinde Kastamonu'nun tanınırlılığını daha artırma kapasitesi var. Biz bir ve birlik olduğumuzda Istanbul da kıymeti üzerine kıymet koyacak Kastamonu da.
Omuzbaşımız hiç boş kalmasın, Kastamonulunun kalbinin vuruşu yanıbaşındaki Kastamonulu'ya hayat, nefesi ciğerine can olsun. Ne hedefliyorsak birlikte başaracağız."