Mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıklarıyla birlikte ilçenin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. Baharın ortasında gelen bu sürpriz kar yağışı, bölgede adeta kış manzaralarını yeniden yaşattı.

Nisan Ayında Kar Sürprizi Taşköprü Beyaza Büründü! (5)

Arslanlı ve Şehirören Beyaza Büründü

Özellikle Arslanlı Köyü Bürüm Mahallesi ile Aşağı Şehirören Köyü’nde kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye kadar ulaştı. Gece saatlerinde başlayan yağış sabaha karşı etkisini artırdı. Sabah uyanan köy sakinleri, beyaz örtüyle kaplanmış tarlaları ve çatıları görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Vatandaşlar bu nadir doğa olayını cep telefonlarıyla kaydederek sosyal medyada paylaştı.

Nisan Ayında Kar Sürprizi Taşköprü Beyaza Büründü! (4)

Alasökü Köyü’nde Kar 5 Santimetreyi Buldu

Kar yağışının etkili olduğu bir diğer bölge ise Alasökü Köyü oldu. Burada kar kalınlığı yaklaşık 5 santimetre olarak ölçüldü. Özellikle gece saatlerinde etkili olan yağış, kar manzarasına hayran bıraktı.

Vatandaşlar Şaşkın, Çiftçiler Endişeli

Vatandaşlar, Nisan ayında yağan kar karşısında büyük şaşkınlık yaşarken, bazıları durumu telefonlarıyla kaydederek sosyal medyada paylaştı. Özellikle çiftçiler için şaşırtıcı bir gelişme olan bu kar yağışı, erken filizlenen tarım ürünleri için endişe yarattı. Don riski nedeniyle bazı çiftçiler ürünlerini korumak için çeşitli önlemler almaya başladı.

Meteoroloji Uyardı: Don Olaylarına Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölge için yaptığı uyarıda birkaç gün daha soğuk havanın etkili olacağını ve gece saatlerinde don olaylarının görülebileceğini belirtti. Uzmanlar, ani hava değişimlerinin hem tarım hem de ulaşım açısından olumsuz etkiler doğurabileceğini vurgulayarak vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Nisan Ayında Kar Sürprizi Taşköprü Beyaza Büründü! (3)

Nisan Ayında Kar Sürprizi Taşköprü Beyaza Büründü! (1)-1