Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde, ikamet eden, 41 yaşındaki M.G. 14 Haziran'da ateş ve bulantı şikayetiyle Akdağmadeni Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

A W230356 01

M.G, burada yapılan ilk müdahalenin ardından önce Sorgun Devlet Hastanesi'ne ardından Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan ve müdahaleye rağmen kurtarılamayan M.G'nin cenazesinin bugün ilçede toprağa verileceği öğrenildi.

M.G'nin 12 Haziran'da vücuduna yapışan keneyi kendisinin çıkardığı öğrenildi.

KENE ILGAZ'DA CAN ALDI

Kene Aa 1853209

Kastamonu'nun komşusu Çankırı’ya bağlı Ilgaz ilçesinde vücuduna kene yapışması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne yakalanan adam tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Çankırı’da vücuduna kene yapışması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne yakalanan adam tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde hayvancılıkla uğraşan 60 yaşındaki Ali U.’nun vücuduna kene yapıştı.

Son Dakika Depremleri: Az önce deprem mi oldu? 14 Kasım 2024 Son Dakika AFAD ve Kandilli Rasathanesi Deprem Listesi Son Dakika Depremleri: Az önce deprem mi oldu? 14 Kasım 2024 Son Dakika AFAD ve Kandilli Rasathanesi Deprem Listesi

Bir süre sonra rahatsızlanan Ali U., hastanede tedavi altına alındı. Ankara’ya sevk edilen Ali U., doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya uyardı: "Ormanlık alanlardan dönünce vücudunuzu kontrol edin"

Kene Isirigi Nasil Olur Ve Nasil Anlasilir Ke 13939788 Amp

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan kenelerden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsüne karşı vatandaşları uyararak “Ormanlık alanlardan döndükten sonra vücudunuzu ve giysilerinizi kene açısından kontrol edin” dedi.
Havaların ısınmasıyla birlikte kenelerin aktivitesi artmaya başladı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü, kırsal kesimlerde kentlere oranla daha fazla görülmeye başlarken Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya ise vatandaşları keneden korunmaları için uyarılarda bulundu. Ormanlık alanlardan döndükten sonra vücudun ve giysilerin kene açısından kontrol edilmesi gerektiğini belirten Dr. Sarıkaya, kenenin fark edildiği an en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasını söyledi.

“Ormanlık alanlardan döndükten sonra vücudunuzu ve giysilerinizi kene açısından kontrol edin”
Isırık bölgesinin su ve sabun ile temizlenmesi gerektiğini söyleyen Dr. Sarıkaya, “Ormanlık alanlardan döndükten sonra vücudunuzu ve giysilerinizi kene açısından kontrol edin. Keneler genellikle vücutta veya saç derisinde kolayca fark edilebilirler. Kene varsa kendiniz çıkarmaya çalışmayın Vatandaş üzerinde bir kene bulduğunda yapılması gereken en önemli şey, keneyi kaldırmaktır. Keneleri bir kene temizleme aracıyla veya bir cımbız setiyle kaldırmak mümkün olabilir. İmkanı varsa da bu işlemi gerçekleştirmek için en yakın bir sağlık merkezine gidilmesi tercih edilebilir. Isırık bölgesi su ve sabun ile temizlenmelidir. Kene çıkarıldıktan sonra öldüğünden emin olmak için antiseptik alkole batırılmalı ve kapalı bir kaba yerleştirilmelidir” dedi.

(AA-İHA)

Editör: Haber Merkezi