Genel

Pringles Türkiye’de yasaklandı mı? Pringles neden marketlerde satılmıyor? Pringles hangi ülkenin ürünü?

Türkiye’de sevilerek tüketilen ve uzun yıllardır piyasada olan Pringles, son dönemlerde bulunamıyor. Durum böyle olunca vatandaşlar Pringles Türkiye’de yasaklandı mı? Pringles neden marketlerde satılmıyor? Pringles hangi ülkenin ürünü? Sorularını araştırıyor.

Abone Ol

Türkiye’de sevilerek tüketilen ve uzun yıllardır piyasada olan Pringles, son dönemlerde bulunamıyor. Durum böyle olunca vatandaşlar Pringles Türkiye’de yasaklandı mı? Pringles yasaklandı mı? Pringles neden marketlerde satılmıyor? Pringles hangi ülkenin ürünü? Sorularını araştırıyor.

Pringles Türkiye’de yasaklandı mı?

Pringles, Türkiye’ye ilk kez Cem Uzan’ın reklam kampanyalarıyla 2000’li yallarda popüler hale geldi.

Sevilerek tüketilen Pringles cipsinin raflardaki stokları bittikten sonra yerlerinin boş kalmasının ardından yasaklandığı, piyasadan çekildiği iddiaları gündeme geldi. Pringles’ın Türkiye’den çekildiğine ya da yasaklandığına dair resmi bir açıklama bulunmamaktadır.

Pringles neden marketlerde satılmıyor?

Pringles cipsinin marketlerde satılmamasına ilişkin birçok iddia bulunmaktadır. İddialar arasında Türkiye’deki satış ve dağıtımı ile alakalı ithalat ve tedarik sürecinde yaşanan sorunlar bulunmaktadır.

Kendine has teneke kutusundaki ambalajı ile Pringles cipsinin taze bir biçimde saklanması ve taşınmasında kolaylık sağlamaktaydı.

Pringles hangi ülkenin ürünü?

Pringles cipsi, 1967 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde yaratılan markadır. Procter&Gamble tarafından geliştirilen ve satışa sunulan Pringles cipsi günümüzde Kellogg Company tarafından üretilerek satışa sunulmaktadır. Pringles cipsini diğer ciplerden ayıran ve piyasada farklı bir noktada konumlandırılmasının nedeni ince, yuvarlak dilimler halinde patates nişastasından üretilmiş olmasıdır. Pringles cipsi çeşitleri ise şöyle:

  • Barbekü
  • Sade
  • Paprika
  • Acılı
  • Peynirli
  • Tortilla
  • Soğanlı kremalı