Gündem

Radar cezası yiyenlere güzel haber: Google selektörle uyarı devrini bitirecek! (2024 Temmuz)

Google Haritalar, Türkiye'deki kullanıcılarına müjdeli bir haberle geldi: Radar noktası bildirme özelliği artık Türkiye yollarında da kullanılabilir. Bu yenilik, sürücülerin daha bilinçli ve güvenli seyahat etmelerini sağlayacak.

Abone Ol

Türkiye'de sürücüler için büyük bir yenilik: Google Haritalar, radar noktalarını gösterme özelliğini aktif etti. Artık yolda karşılaşabileceğiniz her türlü engel hakkında önceden bilgi sahibi olabileceksiniz.

Google Haritalar, yurt dışında 2019 yılından bu yana kullanılmakta olan radar noktası bildirme özelliğini Türkiye'de de kullanıma açtı. Ayrıca yoldaki kazaları, çalışmaları ve hatta istop etmiş araçları bile bildirebileceksiniz.
Dünyanın en popüler navigasyon uygulaması olan Google Haritalar, sürücülerin aktif olarak kullanmaya alışmaları halinde trafiği azaltma potansiyeline sahip bir özelliği yayınladı. Söz konusu özellik sayesinde deyim yerindeyse yolda kuş uçsa diğer sürücülere haber verebileceksiniz. Aynı zamanda diğer sürücülerden de haber alabileceksiniz.

Google Haritalar'ın yeni özelliği ile bulunduğunuz yerde kaza, yavaşlama, yol çalışması, kapalı şerit, istop etmiş araç, yol üzerinde bir nesne ya da radar noktası bulunup bulunmadığını haritaya ekleyebiliyorsunuz. Böylece aynı yerden geçecek sürücüler, uygulamaya eklenen bildirimi görüp ona göre rotasını değiştirebilecek, yavaşlayabilecek ya da aracı daha dikkatli kullanabilecekler.

GOOGLE HARİTALAR RADAR ÖZELLİĞİ GELDİ Mİ, NASIL AÇILIR?

Google Haritalar radar özelliğini kullanmak/açmak için ilk olarak haritalar ekranı üzerinde yer alan ”+” butonuna tıklayın, daha sonrasında eklemek istediğiniz belirteçleri seçin. Bu sayede seçtiğiniz yol çalışması, kapalı şerit, istop etmiş araç, yol üzerindeki nesne, radar noktası, yavaşlama belirteçleri aktif olacak ve haritalar üzerinde gözükecektir. Eğer uygulamanız içerisinde böyle bir bölüm bulunmuyor ise uygulamanızın güncel sürüm olup, olmadığını kontrol ederek tekrar deneyebilirsiniz.