Taşköprü

"Sarımsağı gelin etmişler de kırk gün kokusu çıkmamış" atasözü ne anlama gelir?

Atasözleri ve deyimler, Türkçenin zenginliklerinden. Atasözleri ve deyimler, Türkçeye zenginlik katar çünkü kültürü yansıtır, derin anlamlar taşır, dil becerilerini artırır, iletişimde etkili olmayı sağlar ve insan ilişkilerini güçlendirir.

Abone Ol

Her yıl Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde düzenlenen geleneksel Sarımsak Festivali'nde ''Sarımsak Güzelleri'' de seçiliyordu. 2023'ün Ağustos ayında gerçekleşmesi planlanan 35. Geleneksel Sarımsak Festivali, 6 Şubat depremlerinde yaşanan kayıplar nedeniyle bu yıl gerçekleştirilememişti. 

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Taşköprü Belediye Meclisi'nin aldığı kararla, festivalin iptal edildiğini duyurup, ''Depremler nedeniyle bu yıl festivali iptal ettik. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim” demişti. 

"Kalbim bir etten organ sadece. Kalbim, yüreğim olur sen gelince" demiş Yılmaz Erdoğan, Kardiyoloji adlı şiirinde. 

Bir dili dil yapan da atasözleri ve deyimlerdir diyebiliriz. Ben de "Türkçe, Türkçe olur atasözleri ve deyimler gelince" diyerek hem Yılmaz Erdoğan'a atıfta bulunmak hem de "Sarımsağı gelin etmişler de kırk gün kokusu çıkmamış" atasözünün anlamını açıklamak istiyorum. 


SARIMSAĞI GELİN ETMİŞLER DE KIRK GÜN KOKUSU ÇIKMAMIŞ ATASÖZÜNÜN ANLAMI NEDİR? 

"İnsanlar kötü taraflarını kolay kolay açığa vurmazlar, haklarında bir karara varırken acele etmemeliyiz"
"Bir ortama yeni giren kişinin, nasıl bir insan olduğu ilk günlerde anlaşılmaz. Olumsuz özellikleri daha sonra ortaya çıkabilir"  gibi anlamlara gelir. 

Haber: Ezgi Nur Sertdemir