Unutulmaz yapımlara imza atan yönetmen Şerif Gören’in geçtiğimiz günlerde entübe edildiği açıklanmıştı. Yönetmen Şerif Gören’in son sağlık durumunun nasıl olduğu merak ediliyor. Peki, Şerif Gören sağlık durumu nasıl? Şerif Gören kimdir? Şerif Gören yaşıyor mu? Şerif Gören öldü mü? Şerif Gören yoğun bakımda mı? Şerif Gören neden yoğun bakımda? Şerif Gören kaç yaşında? Şerif Gören nereli? Şerif Gören’e ne oldu?
Şerif Gören’e ne oldu?
Şerif Gören, 22 Kasım 2024 Cuma günü arkadaşlarıyla yemek yedikten sonra Cihangir’deki evinde merdivenlerden düşerek başını çarpmıştı. 80 yaşındaki ünlü yönetmen Şerif Gören’in 6 dakika boyunca kalbinin durduğu ve oğlu Mehmet’in çağırdığı ambulansta tekrar çalıştırıldığı öğrenildi.
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ünlü yönetmenin beyin kanaması geçirdiği ve sağlık durumunun ağır olduğu açıklandı.
Şerif Gören sağlık durumu nasıl?
Entübe edilen Şerif Gören’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. Şerif Gören’in uyandırılarak tepkilerinin kontrol edilmesi bekleniyordu ancak doktorlar bu işlemi önümüzdeki hafta gerçekleştirmeye karar verdi. Sağlık durumunda beklenen iyileşmeyi göstermeyen Şerif Gören’in sağlık durumu oldukça kritik olduğu açıklandı.
Şerif Gören kimdir, kaç yaşında, nereli?
Şerif Gören, 14 Ekim 1944’te Yunanistan’ın İskeçe şehrinde dünyaya geldi. Çocukluğunu doğduğu İskeçe’de geçirdi. 1956’da Celal Bayar adına verilen bursu kazanarak Türkiye’ye gelen Şerif Gören, İstanbul Erkek Lisesi’nde okudu. Şerif Gören, tanıdıkları aracılığıyla Erman Film Stüdyosu’nda kurgucu olarak çalışmaya başladı.
Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Şerif Gören, 1966 yılından itibaren Yılmaz Güney ile çalışmaya başladı. Bu dönemden sonra Güney ile birlikte senaryo denemelerine başladı ve uzun yıllar asistanlığını yaptı. 1970 yılında Yılmaz Güney’in Canlı Hedef filminde yardımcı yönetmenlik görevini üstlendi. Yine Yılmaz Güney yapımı olan Vurguncular, İbret, Kaçaklar gibi filmlerde yönetmenlik yaptı. Şerif Gören’in yönetmen koltuğunda oturduğu ve kariyerindeki en önemli filmler arasında yer alan 1974’te Yılmaz Güney’in senaryosunu kaleme aldığı Endişe filmi oldu. Endişe filmi, 1975’te düzenlenen 12.Altın Portakal Film Festivali’nde büyük bir başarıya imza atarak En İyi Film ödülünün sahibi olurken Şerif Gören, En İyi Yönetmen, Yılmaz Güney ise En İyi Senaryo ödülünün sahibi oldu.
Senaryosunu Yılmaz Güney’in kaleme aldığı 1981 yılında çekilen Yol filmi 1982 yılında Cannes Film Festivali’nde En İyi Film seçildi ve Altın Palmiye kazanan ilk Türk filmi oldu.