Çorum'un Ulukavak Mahallesi'nde bulunan bir kahvehanede yaşanan silahlı saldırı, bölgede büyük şok yarattı. 6 Mart tarihinde meydana gelen olayda, husumetlisi Barış Can Özel'i hedef alan H.C.S., kahvehaneye gelerek pompalı tüefekle ateş açtı. Kurşunlar, Barış Can Özel'in yanı sıra kahvehanede bulunan Salih Sarıçam, İ.Y., O.Z. (23) ve Ş.M.S.'ye (58) isabet etti.
Saldırının ardından şüpheli H.C.S., olay yerinden bir aracın içine binerek kaçtı. Haber verilmesiyle birlikte olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılara ilk müdahaleyi yapan ekipler, Barış Can Özel, Salih Sarıçam ve İ.Y.'yi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, O.Z. ve Ş.M.S.'yi ise kentteki özel bir hastaneye nakletti.
Barış Can Özel ve Salih Sarıçam Yaşamını Yitirdi
Olayda ağır yaralanan Barış Can Özel, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer yaralılardan Salih Sarıçam ise 12 gün süren yoğun bakım tedavisinin ardından yaşam mücadelesini kaybetti. Öğrenilen bilgilere göre, Sarıçam'ın sadece iftar sonrası kahvehaneye çay içmek için gittiği ve olay sırasında omuriliğine isabet eden kurşun nedeniyle kritik yaralar aldığı belirtildi.
Saldırgan Tutuklandı
Olayın ardından polis ekipleri genis çapta bir soruşturma başlatarak şüpheli H.C.S.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Şahıs, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Güvenlik Kamerası Görüntülerine Yansıyan Dehşet Anları
Saldırıya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, H.C.S.'nin kahvehaneye girerek hedefindeki masaya doğrudan ateş ettiği görülürken, olay sırasında farklı bir masada arkadaşıyla oturan Salih Sarıçam'ın da vurulduğu anlar net bir şekilde kayıt altına alındı. Kurşunun isabet ettiği bir başka vatandaş ise ayağından yaralandı. Sarıçam'ın vurulduğunu fark eden arkadaşının panik içinde yardım etmeye çalıştığı da görüntülerde yer aldı.
Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve sürecin titizlikle takip edildiğini belirtti. Şehirde büyük yankı uyandıran bu trajik olay, vatandaşlar arasında derin üzünce yol açtı.