İstanbul'un Esenler ilçesinde çıkan yangına müdahale ettiği sırada yüksekten düşerek ağır yaralanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Furkan Sayın, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinden olan genç itfaiye eri, görev başında şehit düşerek sevenlerini yasa boğdu.
Görev Esnasında Yüksekten Düştü
Esenler'de akşam saatlerinde meydana gelen yangına müdahale etmek için olay yerine giden 27 yaşındaki Furkan Sayın, görev sırasında dengesini kaybederek yüksek bir noktadan düştü. Ağır yaralanan Sayın’a ilk müdahale olay yerinde yapılırken, hızla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen genç itfaiye eri kurtarılamadı.
Yangın, İtfaiye Merkezine 200 Metre Mesafedeydi
Furkan Sayın’ın eniştesi Bayram Şahin, yangının itfaiye merkezine oldukça yakın bir mesafede çıktığını belirterek, "Dün akşam görev başında, yangına müdahale ederken yüksekten düşerek hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Şu an Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alacağız. Bağcılar İtfaiye Merkezi’nde bir tören düzenlenecek ve ardından memleketi Kastamonu’ya götürülerek defnedilecek" dedi.
Meslektaşları ve Sevenleri Yasta
Genç yaşında görevi başında hayatını kaybeden Furkan Sayın’ın vefatı, hem meslektaşları hem de ailesi tarafından büyük üzüntüyle karşılandı. İstanbul İtfaiyesi’nde çalışan arkadaşları, onun görevine olan bağlılığını ve cesaretini vurgulayarak derin bir kayıp yaşadıklarını belirtti. Kastamonu’da defnedilecek olan Sayın için, Kastamonu'da geniş katılımlı bir cenaze töreni düzenlenmesi bekleniyor.