İSTANBUL (AA) - ZERAY, gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüşmek için Sermaye Piyasa Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ZERAY Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray kuruluşlarından bugüne, olağanüstü bir gayret ve inançla Türkiye'nin en büyük konut üreticilerinden biri olmayı başardıklarını belirterek. "ZERAY'ı kurduğum ilk günden bu güne kadar aklımda ve kalbimde taşıdığım, zamanla tüm ekibimizin ortak inancı haline dönüşmüş bir hayalimiz var. ZERAY olarak 1 milyon markalı konut üretmek ve bu evleri ZERAY ailesinin değerli bir parçası olacak sahipleriyle buluşturmak." ifadelerini kullandı.

Şeffaflıkla yönetilen, tam kurumsal ve sürdürülebilir bir şirket olmak için halka arz gerçekleştirdiklerini aktaran Zeki Zeray, "Bu noktada GYO dönüşümü ve halka arz bizim için bir mihenk taşı olacaktır. Zeray'ın bu dönüşümü aynı zamanda GYO'larında evrilmesine öncülük edecek. Gücümüzü, bizden konut almış ve bize komşu olmuş binlerce sakinimizden alıyoruz. Halen onların desteği ve referansları ile büyüyoruz. Karşılıklı güven anlayışımız var. GYO dönüşümü sonrası bu güçlü ilişkiyi Türkiye geneline yaymış olacağız." açıklamasında bulundu.

Akaryakıtta tabela bu gece değişecek: Kastamonu'da akaryakıt fiyatları! Akaryakıtta tabela bu gece değişecek: Kastamonu'da akaryakıt fiyatları!

Zeki Zeray, SPK denetimine giren inşaat ve gayrimenkul şirketleri sayısındaki artışın sektör için pozitif etki yaratacağına inandığını ve Türkiye'nin güvenli konut geleceğinin net bir kurum kültürüyle yönetilen ve denetlenen inşaat şirketleri ile inşa edebileceğinin altını çizerek ZERAY'ın da bu şirketlerden biri, hatta lideri, olacağını belirtti.

"Bir inşaat şirketinin projeleri kadar güçlü olduğunun altını çizen Zeki Zeray, ZERAY'ın en büyük yeteneği, sıra dışı projeleri hızlı bir şekilde geliştirip portföyüne ekleyebilmesidir. İşte bu noktada GYO dönüşümü ile birlikte, pek çok nitelikli yeni projeyi portföyümüze ekleyeceğiz. Üretilen sermayeyi marka değeri yüksek yeni yatırımlarına dönüştüreceğiz. Akılla ve bilimin ışığında genişlettiğimiz portföy ile şirket değerimizi katlayacağız. ZERAY GYO olarak bu süreci yönetirken, hem yatırımcılarımıza hem de konut sattığımız sakinlerimize kazandırarak kazancımızı paylaşacağız." değerlendirmelerinde bulundu.

Açıklamada yer alan bilgilere göre ZERAY, Gayrimenkul sektörünün yanında sanayi, turizm ve enerji sektörlerine de yatırım yaparak gelirini çeşitlendirmeyi planlıyor.

Şirket, konut projelerinin yanı sıra ofislerden eğitim binalarına, sağlık ve endüstri tesislerinden alt yapı projelerine, lojistik merkezlerinden hastanelere kadar geniş bir alanda faaliyet planları yürütüyor. Bugüne kadar 50’yi aşkın projeyi eksiksiz tamamlayan ZERAY, GYO dönüşüm başvuru onayının ardından halka arzını gerçekleştirecek ve Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak.

Halka açık bir GYO olarak faaliyet göstermenin farklı kazanımları olacağını belirten Zeki Zeray, "Malum, gayrimenkul sahibi olmak zorlaştı. Ancak gayrimenkule yatırım yapamayan bir yatırımcının da gayrimenkul yatırım ortaklığı hissesi alarak, gayrimenkul yatırımı yapması mümkün. ZERAY GYO olarak bu görevi de yerine getirmeyi hedefliyoruz.Gayrimenkul konusunda muazzam bir tecrübemiz ve bilgi birikimimiz var. Kitlesel üretim becerimizle hem satın alırken hem de satarken kazanan bir yapıyız. Bu birikimi yatırımcılarımızla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Zeki Zeray, GYO dönüşüm sürecinin ZERAY için bir sermaye artırımı ve akabinde yeni yatırımlar anlamına geldiğinin altını çizerek sözlerini söyle tamamladı:

"Gelirimizi tamamen şirket bünyesinde ve yatırım amaçlı kullanacağız. Yeni gayrimenkul yatırımlarımız olacak. Fonlarımızın bir kısmını da kat karşılığı al-sat paylaşımı projelerinde kullanmak üzere bu alana entegre edeceğiz. Önceliğimiz daima Türkiye, yani ülkemiz olacak. Diğer yandan yatırım geliştirme arayışımıza Avrupa'da da devam ediyoruz. Almanya'da, özellikle Frankfurt çevresinde arsa alımı ve proje geliştirme için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Birikimimizi halkımızla paylaşmak ve halkımızın ZERAY’a katılımıyla yine halkımız için üretmek bizim en büyük arzumuzdur."


Kaynak: aa