Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğretmen atama takviminde süreç devam ediyor. Öğretmenler, başvuru ve sınav aşamalarından sonra tercih sürecine geçiş yaptı. Peki, BİLSEM öğretmen atama tercihleri nasıl yapılır? BİLSEM öğretmen atama tercihlerinde son gün ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı gerek görülen ihtiyaç doğrultusunda BİLSEM öğretmen ataması gerçekleştiriyor. Öğretmenler, sözlü sınav aşamasının ardından 40 puana sahip olanlar tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek.

2024 BİLSEM Öğretmen Atama Tercihleri Nasıl Yapılır?

  • Sözlü sınava giren öğretmenlerin tercih yapması için gerekli puanları, il öğretmen değerlendirme komisyonu tarafından Değerlendirme Kriterleri Formuna uygun olarak belirlenen puanın %60’ı ve sözlü sınav puanın %40’ı toplanarak belirlenmektedir.
  • Öğretmenlerin tercih yapabilmesi için sözlü sınavdan 60 puan ve üzeri alması gerekmektedir.
  • Öğretmenlerin tercih yapması için gerekli puan alanlara göre MEB tarafından yayımlanacak.
  • Tercih yapacak öğretmenlerin esas puanı 40 ve üzeri olanlar, atama döneminde görevli oldukları ilde alanlarında boş kontenjan bulunan BİLSEM’leri tercih edebilecekler.

2024 BİLSEM BRANŞLARA GÖRE ÖĞRETMEN İHTİYAÇ LİSTESİ

2024 BİLSEM Öğretmen Atama Takvimi

BİLSEM’lere gerçekleştirilecek olan öğretmen atamalarına dair tercihler 18-22 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Atama sonuçları ise 24 Temmuz 2024 tarihinde MEB’in resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak.

Kötü Kan oyuncu kadrosunda kimler var? Kötü Kan konusu ne, ne zaman başlayacak? Kötü Kan oyuncu kadrosunda kimler var? Kötü Kan konusu ne, ne zaman başlayacak?

Öğretmenler, tebliğ ve ilişiklerini kesme işlemlerini 26 Temmuz 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirebilecekler.

Editör: Haber Merkezi