Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) katılan ve herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar 10 Eylül 2024 tarihinde sonuçların ilan edilmesinin ardından ek tercih sürecini araştırmaya koyuldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanacak olan kılavuz doğrultusunda adaylar tercih işlemlerini tamamlayacaklar. DGS ek tercih var mı? DGS ek tercih ne zaman yapılacak? DGS ek tercih nereden yapılır? DGS ek tercih nasıl yapılır? DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır? DGS ek tercih sonuçları nereden öğrenilir?

DGS ek tercih ne zaman yapılacak?

Adaylar, DGS sınav sonuçlarından aldıkları puanlar doğrultusunda üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerini tercih edecekler.

DGS ek tercih süreci ÖSYM’nin yayımlayacağı 2024-DGS Başvuru Kılavuzu’nda belirtilen boş kontenjanların erişime açılmasının ardından 18 Eylül 2024 Çarşamba günü tercih işlemleri başladı. İşlemler, 24 Eylül 2024 Salı günü saat 23.59'da sona erecek.

2024 KPSS Ortaöğretim(Lise) Sonuç Ekranı: 2024 KPSS Ortaöğretim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2024 KPSS Ortaöğretim(Lise) Sonuç Ekranı: 2024 KPSS Ortaöğretim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

DGS ek tercih nasıl yapılır?

Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM’nin resmi sitesi www.ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle yapabilecekler.

DGS ek tercih sonuçları nereden öğrenilir?

2024 DGS ek tercih işlemleri ile yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından sonuçlar www.sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek.

Editör: Haber Merkezi