2024-2025 eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte beklenen kırtasiye desteği, yani eğitim ödeneği uyarısı geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda görev yapan kişiler, her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim ödeneği ödemelerinin ne zaman alınacağını merak ediyor. Peki, 2024 eğitim ödemesi ne zaman yatacak?

2024 Eğitim Ödeneği Tarihi Belli Oldu Mu?

Öğretmenlerin eğitim faaliyetlerine hazırlık yapmalarını kolaylaştırmak amacıyla verilen kırtasiye yardımı, genellikle Eylül aylarında merkezdeki hesaplara yatırılmaktadır. MEB tarafından henüz resmi bir tarih açıklaması yapılmamış olsa da önceki yıllara ilişkin bilgiler, ödemelerin Eylül ayı içinde gerçekleştirileceği öngörülüyor. Net bilgiler açıklandıkça ayrıntılar paylaşılacak.

Öğretmenlere 2024 Yılı Eğitim Ödeneği Ne Kadar Olacak?

Bu yıl, 7. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında kaydedilen eğitim ödeneği miktarı, memur maaşına bağlı olarak 4.085 TL olarak belirlendi. 

LGS Puanları Yeniden Hesaplanacak mı? 2024 Yeni Kayıt Başvuruları Ne Zaman? LGS Puanları Yeniden Hesaplanacak mı? 2024 Yeni Kayıt Başvuruları Ne Zaman?

Eğitim Ödeneği Kimlere Verilecek?

Eğitim ödeneği, MEB'e bağlı devlet okullarında görev yapan tüm kadrolu ve sözleşmeli personel verilmektedir. Özel okul öğretmenleri bu yardımdan yararlanamamaktadır

Eğitim Ödeneği Nasıl Alınır?

Öğretmenler, eğitim almak için herhangi bir başvuruda bulunmaya gerek duymuyor. Ödenek, otomatik olarak maaş hesaplarına yatırılmaktadır. Öğretmenler, kaydedilen tarihlerde kırtasiye ödeneklerini hesaplarında görebilecekler.

Eğitim Öden Ödemeleri İle İlgili Son Gelişmeler

MEB tarafından yapılacak resmi açıklamalar detaylı takip edilmekte olup, eğitim ödeneği ödemelerine ilişkin kesin bilgiler kamuoyu ile paylaşıldığında bu haber üzerinden güncellenecektir.

Prosedürleri merakla beklenen eğitim ödeneği, Eylül ayının ortasındaki hesaplara gidecek ve 4.085 TL olarak ödenecek. Resmi olarak kaydedilmesiyle birlikte daha net bilgilere ulaşılabilecektir.

Editör: Haber Merkezi