Müslümanlar tarafından büyük bir önem taşıyan kandil gecelerinde nafile oruçlar tutulurken, sahur ve iftar vakitleri merak konusu oluyor. 2024 yılı kandil oruçlarını tutacaklar, özellikle sahur vakti ne zaman ve imsak saati saat kaçta sorularının yanıtını arıyorlar. Sahur, oruca başlayan önceki son süreç olup, imsak zamanından önce yapılması tavsiye edilen bir ibadettir. Peki  Sahura ne zaman kalkılacak 2024? Sahur vakti ne zaman başlar ve biter? Sahur saatleri neye göre belirlenir? Sahur vakti nasıl anlaşılır? İmsak vakti nedir? İmsak kaçta? Sahur bitimi imsak mı güneş mi? Sahurda en son saat kaçta yemek yenir? Sahur ne zaman biter ezan okunurken? İşte detaylar..... 

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kimdir, kaç yaşında? Kadir Aydar neden siyasi yasak getirildi? Kadir Aydar olayı ne? Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kimdir, kaç yaşında? Kadir Aydar neden siyasi yasak getirildi? Kadir Aydar olayı ne?

Kandil Orucu İçin Sahur Vakti Ne Zaman?

2024 yılı için sahur ve imsak saatleri şehirden şehre farklılık göstermektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından toplanan takip vakitlerine göre, illere göre imsak vakitleri şu şekildedir:

  • İstanbul İmsak Vakti: 05:09
  • Ankara İmsak Vakti: 04:56
  • İzmir İmsak Vakti: 05:21
  • Kocaeli İmsak Vakti: 05:06
  • Bursa İmsak Vakti: 05:10

İL İL SAHUR VAKTİ İÇİN TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi