2024 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri, belirlenen yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 baz alınarak hesaplandı. Bu hesaplama sonucunda, 2024 yılında en düşük MTV tutarı 347 TL, en yüksek ise 133.572 TL olarak belirlendi. İlk taksit ödemeleri 31 Ocak tarihine kadar gerçekleştirildi. Şimdi ise ikinci taksit ödemeleri gündemde. MTV’nin zamanında ödenmemesi durumunda, araç sahipleri aylık yüzde 3,5 oranında gecikme faizi ödemek zorunda kalacaklar. Peki, 2024 yılına ait 2. MTV taksit ödemesi ne zaman yapılacak? 2024 MTV ikinci taksit ne zaman? MTV 2024 ne kadar? Yapı Kredi MTV kaç taksit 2024? MTV 4 taksit ne zaman ödenir? MTV ikinci taksidi ne zaman yatacak? Ziraat kredi kartı MTV kaç taksit 2024? Garanti Bankası motorlu taşıtlar vergisi kaç taksit? Akbank motorlu taşıtlar vergisini kaç taksit yapıyor? Motorlu Taşıtlar Vergisi Ziraat Bankası kaç taksit yapıyor? Motorlu Taşıtlar Vergisi hangi banka kaç taksit yapıyor? Sıfır araç MTV kim öder 2024? Toyota Corolla Hybrid 2024 MTV Ne Kadar? 2024 motorlu taşıtlar vergisi ne kadar? TOGG T10X 2024 MTV Ne Kadar? Chr hibrit vergisi ne kadar? Toyota hibrit batarya ömrü ne kadar? TOGG MTV Ne Kadar? Hibrit araçlar 100 km'de ne kadar yakar? İşte detaylar... 

Akaryakıtta tabela değişti! Sürücüler zamlı fiyata uyandı! Akaryakıtta tabela değişti! Sürücüler zamlı fiyata uyandı!

2024 MTV 2. Taksit Ödemeleri Ne Zaman?

2024 yılına ilişkin Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödemeleri başladı. MTV, her yıl ocak ayında yıllık olarak tahakkuk ettirilip ocak ve temmuz aylarında eşit iki taksitte ödenmektedir. 2024 yılına ait MTV’nin ikinci taksit ödemesi için son tarih hızla yaklaşıyor.

MTV 2. Taksit Ödemeleri Ne Zaman Sona Erecek?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) 2024 yılı ikinci taksit ödeme dönemi başladı. Araç sahipleri, ikinci taksit ödemelerini yarın sonlandırmaları gerekmektedir. Ödemelerin geciktirilmesi durumunda aylık yüzde 3,5 gecikme faizi uygulanacaktır.

MTV Borcu Nasıl ve Nereden Ödenir?

MTV ödemeleri, Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr) üzerinden veya mobil uygulamaları (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) kullanılarak 02.00-23.45 saatleri arasında yapılabilir. Ödeme yöntemleri arasında anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri bulunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi