Yeni eğitim-öğretim dönemi başladı ve milyonlarca öğrenci ile öğretmen için yoğun bir ders yılı başladı. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Öğretmenler Günü’nün ne zaman kutlanacağı merak konusu oldu. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler, bu özel günün tarihini heyecanla bekliyor. Peki Öğretmenler ne zaman? Gerçek Öğretmenler Günü ne zaman? 24 Kasım, Öğretmenler Günü ne zaman kutlanmaya başlandı? Öğretmenler Günü ayın kaç? 24 Kasım'da ne var? 5 Ekim ne günü? 24 Kasım, Öğretmenler Günü tatil mi? 24 Kasım dünya ne günü? 24 Kasım 1981'de ne oldu? 24 Kasım'ı kim ilan etti? 5 Ekim mi 24 Kasım mı? Öğretmenler Günü nasıl yazılır? 23 Kasım ne günü? 5 Ekim Öğretmenler Günü mü? 31 Ekim 1993 yılında ne oldu? İşte detaylar.... 

Öğretmenler Günü Ne Zaman Kutlanır?

Türkiye'de Öğretmenler Günü, her yıl 24 Kasım'da kutlanır. Bu tarih, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928’de "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını kabul ettiği gün olarak anılır. 1981 yılından bu yana resmi olarak kutlanan bu özel gün, Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümünde başlatılmış ve o günden itibaren öğretmenlere olan minnettarlığın sembolü haline gelmiştir.

2024 Öğretmenler Günü Hangi Güne Denk Geliyor?

Bu yıl 24 Kasım 2024, Pazar gününe denk geliyor.  Tüm Türkiye’de olduğu gibi okullarda da coşkuyla kutlanacak Öğretmenler Günü, eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatacak.

Göreve Kastamonu’da Başlamıştı Konya Valisi Olarak Atandı Göreve Kastamonu’da Başlamıştı Konya Valisi Olarak Atandı

Dünya Öğretmenler Günü Ne Zaman Kutlanıyor?

Bazı ülkelerde Öğretmenler Günü, 5 Ekim tarihinde kutlanmaktadır. UNESCO'nun tavsiyesi üzerine 1994'ten beri kutlanan bu tarih, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”nın sona erdiği gün olarak kabul edilmiştir. Ancak Türkiye'de resmi Öğretmenler Günü, Atatürk'ün başöğretmen olduğu 24 Kasım'dır.

Editör: Haber Merkezi