2024 KPSS ortaöğretim (lise) sınavı ne zaman, saat kaçta? KPSS ortaöğretim (lise) sınavı kaç dakika? 2024 KPSS ortaöğretim (lise) sınavı ne zaman, saat kaçta? KPSS ortaöğretim (lise) sınavı kaç dakika?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-Okul sistemi üzerinden otomatik sistemle 1.Sınıf ve 5.Sınıfa kaydedilen öğrencilerin öğretmenleri ve sınıfları yapılacak kura çekimi ile belirlenecek. Peki, 2024 Sınıflar ne zaman belli olacak? 1.ve 5.Sınıf belirleme kurası ne zaman?

2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle 1.sınıflara yapılan öğrenci kayıtları okulların, okul müdürlüklerinin insiyatifine bağlı olarak e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Öğrencilerin hangi sınıfta, hangi öğretmende eğitim göreceği ise sistem üzerinden yapılan kura ile belirlenecek.

1.ve 5.Sınıf belirleme kurası ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk defa ilkokul 1.sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenlerinin ve ortaokul 5.sınıf şubelerinin belirlenmesi için kura gerçekleştirecek. Sınıf belirleme kurası 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Bu çerçevede öğrencilerin şubelerinin ve 1.sınıf öğretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine ilişkin iş ve işlemlerin ilgili yönergenin 8. maddesinde belirtildiği üzere 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceği aktarılan yazıda, Yönerge'nin "Kura İşleminden Önce Yapılacak İş Ve İşlemler" başlıklı 7. maddesinde belirtilen işlemlerin zamanında ve doğru şekilde yapılmasının önem taşıdığı vurgulandı.

1.ve 5.Sınıf belirleme kurası sonuçları

Editör: Haber Merkezi