2024 yılı için boş kadrolar üzerinde yapılacak olan öğretmen ataması ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. Şimdi de tüm gözler resmi bilgilendirmede. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Bakanlık açıkladı

2024 yılı öğretmen ataması binlerce eğitim fakültesinden mezun olan vatandaşın gündeminde yer aldı. Yeni yılın başlaması ile birlikte öğretmen atamalarına yönelik bir beklenti de artış gösterdi. Bunun yanında son olarak konuyla ilgili Milli Eğitim bakanı olarak bilinen Yusuf Tekin açıklama yaptı. 2023 yılı KPSS puanı ile öğretmen ataması yapılacak. Öğretmen ataması ile ilgili tüm detaylar açıklandı.

Bursa'da Emir Sultanlı öğrencilerden bilimsel projeler Bursa'da Emir Sultanlı öğrencilerden bilimsel projeler

Milli Eğitim Bakanlığı atama takvimi

Milli Eğitim bakanı olarak bilinen Yusuf Tekin eğitim gündemine ilişkin değerlendirmeleri paylaştı. Bakan, yeni öğretmen atamaları ile ilgili sorular üzerine daha önceki konuşmalarında şubat dönemi için yapılacak atamalardaki öğretmenlerin görevlerine başlamasının arz etmiş olduğunu hatırlatmış oldu. Fakat depremin oluşturmuş olduğu mali yük sebepli olarak bu ortamın oluşamadığını ifade etmiş olan Tekin, 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasının yapılacağının tahmin edildiğini paylaştı.

İlerleyen günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı’nın vermiş olduğu kadro esası doğrultusunda takvimin oluşturulacağını dile getirildi. Bakan, belirlenecek en yüksek sayının atanacak toplam kamu personelinin büyük bir çoğunluğunun öğretmen olabileceğini tahmin edildiğini dile getirildi. Henüz sayı ile ilgili kesin bir şey söylemenin yanlış olduğunu belirten Bakan Tekin tahminlerin ilerleyen günlerdeki kabine toplantısında gündeme geleceği bilgisini paylaştı. Kabine toplantısını ardından tahsis edilecek atama sayısı kapsamında branş bazlı olarak dağılımlarının yapılacağı açıklandı.

Kontenjan bilgisi paylaşılacak

2024 yılı Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama takviminin belli olması ile birlikte kontenjan ve branşta alımlar tek tek açıklanacak. Bu kapsam içerisinde paylaşılan bilgiler ile birlikte öğretmen adayları başvurularını gerçekleştirebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak alınabilecek en yüksek atama sayısının alınacağı belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın toplantı sonrası en yüksek derecede sayıyı vereceği dile getirildi.

(Kamuajans)