Eğitim

2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Tercih kılavuzu ne zaman yayımlanır?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) son sınav gününde tercihlerin başlayacağı tarih gündeme geldi. Peki, 2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Tercih kılavuzu ne zaman yayımlanır?

Abone Ol

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) son sınav gününde tercihlerin başlayacağı tarih gündeme geldi. Peki, 2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Tercih kılavuzu ne zaman yayımlanır?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu TYT 8 Haziran 2024 tarihinde tamamlandı. İkinci ve üçüncü oturumu olan AYT ve YDT’nin tamamlanmasının ardından üniversite tercihleri için tarihler araştırılmaya başlanacak. Peki, 2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Tercih kılavuzu ne zaman yayımlanır?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) başlamasıyla 2024 üniversite tercih kılavuzunun ne zaman yayımlanacağı araştırılmaya başlandı. Öğrenciler, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından TYT, AYT sınavından alınan puanlara ve üniversitelerin boş kontenjanlarına göre üniversite tercihi yapacaklar. 2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Tercih kılavuzu ne zaman yayımlanır?

2024 YSK Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

2023 Yılı YKS tercihleri 27 Temmuz tarihinde başlamış, 8 Ağustos tarihinde sona ermişti. 2024 YKS Tercih kılavuzunun ise bu yıl Temmuz ayının ilk haftasında yayımlanması bekleniyor.

Tercihler Nasıl Yapılıyor?

Adaylar, ÖSYM tarafından belirlenmiş olan tarihler arasında kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri aracılığıyla ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması üzerinden bireysel olarak tercihlerini yapabilecekler.

ÖSYM’nin açıklamaları doğrultusunda tercih işlemleri tamamlamayacak olan adaylar, işlemi, ais ekranındaki uyarılara göre sonlandırmalıdır.

Başvurular, yalnızca elektronik ortam üzerinden yapılabilir. ÖSYM’ye posta yoluyla ya da elden teslim edilen tercih listeleri geçerli sayılmayacak.