Ramazan Bayramı tatilinde yollar yine birçok acı habere sahne oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı verilere göre, 9 günlük bayram tatilinin ilk 8 gününde meydana gelen trafik kazalarında 72 vatandaşımız hayatını kaybetti, 8.313 kişi ise yaralandı. Trafik kazaları bayram sevincini gölgeledi.

Sadece Bir Günde 604 Kaza

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 5 Nisan 2025 Cumartesi günü, yani tatilin 8. gününde ülke genelinde 604 trafik kazası yaşandığını belirtti. Bu kazalarda 10 kişi hayatını kaybederken, 925 kişi ise yaralandı. Yerlikaya, istatistikleri paylaşırken, bu kazaların yalnızca bir gün içinde gerçekleştiğine dikkat çekti.

Trafik Denetimleri Aralıksız Devam Etti

Bayram tatili boyunca Polis ve Jandarma trafik ekipleri yoğun denetimlerini sürdürdü. Yerlikaya’nın açıklamasına göre, sadece 8. günde 594 bin 122 araç kontrol edildi. Denetimlerde 22 bin 714 araca hız ihlali nedeniyle işlem yapılırken, 41 bin 73 araca da diğer trafik kurallarını ihlal ettikleri için cezai işlem uygulandı.

Bakan’dan Hayati Uyarılar

Ali Yerlikaya 37

Bakan Yerlikaya, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Aşırı hız yapılmaması, emniyet kemeri kullanımının ihmal edilmemesi ve araç kullanırken cep telefonu ile ilgilenilmemesi gerektiğini vurguladı. “Bayram tatili dönüş yolunda lütfen dikkatli olalım. Bu mutlu günler, acıya dönüşmesin. Trafik kurallarına uymak hepimizin sorumluluğu. Yollar bizleri sevdiklerimize kavuşturmak için var, ayırmak için değil,” ifadelerine yer verdi.

Hayatını Kaybedenlere Rahmet, Yaralılara Şifa

Kazalarda yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Yerlikaya, trafik güvenliğinin önemini bir kez daha hatırlattı. Uzun tatil dönemlerinde artan araç yoğunluğu nedeniyle trafik kurallarına daha büyük özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA