Konya’nın Karatay ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir polis memuru şehit oldu, iki polis memuru ise ağır yaralandı. Olay, Tatlıcak Mahallesi Okyar Caddesi ile Saadet Caddesi kavşağında gerçekleşti. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaza Nasıl Meydana Geldi?
Kaza, saat 17.45 sıralarında meydana geldi. Kavşakta seyir halindeki bir tır, içinde üç polis memurunun bulunduğu polis aracına hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle polis aracı büyük hasar alırken, araçta bulunan polis memuru Onur S. olay yerinde şehit oldu. Araçta bulunan diğer polis memurları O.D. ve H.S. ise ağır yaralandı.
Kazanın ardından olay yerine hızla sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polisler, Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren polis memurlarının durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Yetkililerden Açıklama
Olay sonrası güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı inceleme başlattı. Kazanın neden meydana geldiğini araştıran ekipler, tır sürücüsünün ifadesine başvurdu. İlk belirlemelere göre, tırın kavşakta polis aracına çarpması sonucu kazanın gerçekleştiği tespit edildi. Ancak detaylı soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
Kazayla ilgili resmi makamlar tarafından yapılan açıklamada, “Şehit olan polis memurumuza Allah’tan rahmet, yaralı polislerimize acil şifalar diliyoruz. Olayın tüm yönleriyle incelenmesi için gerekli adımlar atılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Trafik kazalarına karşı sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan yetkililer, özellikle yoğun trafik bölgelerinde hız kurallarına ve kavşak geçişlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Olayla ilgili soruşturma sürerken, bölgedeki güvenlik kameraları incelenerek kazanın tüm detayları ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.