Samsun’un Bafra ilçesinde meydana gelen trafik kazasında minibüsün devrilmesi sonucu 1 kadın hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Direksiyon Hakimiyetini Kaybeden Sürücü Kazaya Neden Oldu

Samsun Bafra Minibüs Kaza (3)

Kaza, Bafra-Kolay kara yolu üzerinde bulunan Yağmurca mevkisinde gerçekleşti. Alınan bilgilere göre, 57 DN 686 plakalı minibüs, H.C. (58) idaresinde Bafra yönüne doğru seyir halindeyken, sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu yoldan çıktı ve takla attı. Şiddetli çarpmanın etkisiyle araçta bulunan yolculardan Muradiye Cengiz (53) olay yerinde yaşamını yitirdi.

Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, minibüs sürücüsü H.C. ile yolculardan K.K. (46)’yı ilk müdahalenin ardından ambulansla Bafra Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralıların sağlık durumlarının stabil olduğu öğrenildi.

Güvenlik Önlemleri Alındı, Soruşturma Başlatıldı

Samsun Bafra Minibüs Kaza (2)

Kaza sonrası jandarma ekipleri, olayın gerçekleştiği yol üzerinde güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrollü şekilde sağladı. Öte yandan, kazaya ilişkin geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Trafik Güvenliği Uyarısı Yenilendi

Bu tür kazaların tekrar yaşanmaması adına yetkililer, sürücülere dikkatli ve kontrollü araç kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle virajlı ve dar yollarda hız sınırına uyulması ve sürüş sırasında dikkat dağınıklığından kaçınılması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: İHA