Bilim, teknoloji

Bilgisayarlar zamanla neden yavaşlıyor, çözüm önerileri!

Bilgisayarların zaman geçtikçe yavaşlama sorunu için alternatif çözüm önerileri sunacağız. Bu adımları uygulayın, bilgisayarınız yavaşlamasın!

Abone Ol

BİLGİSAYARINIZ İLE BİRLİKTE HAYATINIZ YAVAŞLAMASIN!

Sizin de bilgisayarınız yavaşlıyor ve donuyor, yaptığınız işler de yarıda mı kalıyor? Yetiştirmeniz gereken işler var, adeta zamanla yarışıyorsunuz ama bir bakıyorsunuz bilgisayarınız donuveriyor!  Bilgisayarların zaman geçtikçe yavaşlama sorunu için alternatif çözüm önerileri sunacağız. Bu adımları uygulayın, bilgisayarınız yavaşlamasın! Bu adımlar sayesinde işleriniz yarıda kalmayacak, zamanında bitecek. Bilgisayarınız sizi yarı yolda bırakmasın!

BİLGİSAYARLARIN YAVAŞLAMA NEDENLERİ:

DEPOLAMA ALANI TÜKENİYOR OLABİLİR

Sistemde depolanan büyük miktarda veri bilgisayar için zaman için büyük yük oluşturur.

Bir bilgisayar yeni olduğunda, üzerinde ihmal edilebilir miktarda veri depolanır. Bu nedenle RAM ve diğer işlem birimleri, kendilerinden istediğiniz herhangi bir işlemi gerçekleştirmekte çok az zorluk çeker. Ayrıca, sabit disk sürücünüzde daha fazla dosya depolamaya devam ettikçe, aynı işlem gücü, yararlı veya istenen bilgileri almak için karıştırılması gereken devasa miktarlardaki veriyle karşı karşıya kalır.

GEREKSİZ YAZILIM YÜKLENMESİ:

Eski ve gereksiz dosyaları silerek depolama sürücüsünde yer açılabilir.

Artık kullanılmayan programlar kaldırılmalıdır. Fotoğraflar ve videolar USB bellek gibi harici bir depolama aygıtına da taşınabilir.

YETERSİZ RAM:

RAM bilgisayardaki programları çalıştırmaktan sorumlu parçadır. Bilgisayarın hızlı çalışabilmesini garanti etmek için yeterli miktarda olması gerekir.

Daha fazla RAM kapasitesi satın alınsa bile bilgisayar zamanla yavaşlar. Bu hız düşüşü, kullanımı arttıkça bilgisayardaki dosya ve yüklü program sayısının da artmasıdır.

SİSTEM GÜNCELLEMELERİ VE VİRÜSLER:

Yazılımın sürekli güncellenmesi sistem için iyidir ancak yazılım güncellemeleri, önceki sürümleriyle karşılaştırıldığında daha büyük bir sabit disk alanı kaplar.

Ayrıca virüslerin bilgisayarı yavaşlatmasında önemli rol oynadığını da unutmamak gerekir. Virüslerin kötü yanı, saldıracakları belirli bir zamanın olmamasıdır; virüs saldırıları tamamen rastgele ve tahmin edilemez.

Virüslere karşı korunmanın en iyi yolu, sabit disk sürücünüzde de yer kaplayan iyi bir kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımı edinmektir.

SABİT DİSK SÜRÜCÜLERİ:

Bilgisayarınızda dönen sabit disk sürücülerinden biri varsa (Örneğin harddiskler), bu durumda bunlar zamanla eskir ve yavaşlar.

Bu durumda, harddisk yerine katı hal sabit sürücüsü (SSD) kullanmanız gerekebilir. SSD'ler, sunduğu yüksek okuma ve yazma hızlarıyla size istediğiniz hızı verecektir.

WİNDOWS İLE İLGİLİ BAZI SORUNLAR:

Hızla ilgili olarak özellikle Windows bilgisayarla ilişkilendirilen bazı sorunlar vardır. Windows, sabit disk sürücüsündeki bölümleri birleştirmek, kayıt defterini temizlemek ve geçici dosyaları otomatik olarak ortadan kaldırmak gibi belirli temizleme işlevlerini gerçekleştirebilecek şekilde tasarlanmamıştır.

Kullanılmayan dosyalar zamanla birikmeye devam ederek bilgisayarın işlem gücünü sıkıştırarak yavaşlamasına neden olur.

(YENİÇAĞ)