AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan 'erken seçim' ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Elitaş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) erken seçim çağrılarına tarihi vererek cevap verdi.
Mustafa Elitaş'tan erken seçim açıklaması geldi
Kanal 7'nin canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, seçimlerin normal tarihinin 2028 yılı olduğunu hatırlattı. Ancak mevsim şartlarından dolayı seçimlerin 2027 Ekim veya Kasım aylarında yapılabileceğini belirten Elitaş, "Cumhuriyet Halk Partisi eğer, 360 milletvekiliyle bir araya gelirde öne alınmış bir seçimi kabul ederse, seçimler 2027 Kasım ayında yapılabilir.
"Dava açılmasını istiyorlar"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, kendileri hakkında dava açılabilmesi için olağanüstü bir gayret içerisindeler. Bunlar yargı mensuplarına bile hakaret ederek ‘bir dava mağduru olabilir miyim?’ planları yapıyor" ifadelerine yer verdi.
(dünya)