Kastamonu Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında büyük bir başarıya imza attı. Üçüncü dönem başvuru sonuçlarına göre, Kastamonu Üniversitesi öğrenci topluluklarının hazırladığı 35 proje destek almaya hak kazandı. Bu başarısıyla üniversite, Türkiye genelinde en başarılı ilk üç üniversite arasına girmeyi başardı.
ÜNİDES Projeleriyle Yenilikçi ve Sosyal Odaklı Çalışmalar Öne Çıkıyor
Bu yıl rekor düzeyde başvurunun yapıldığı ÜNİDES programında, Kastamonu Üniversitesi; yenilikçi, iş birliğine dayalı ve toplumsal fayda odaklı projeleriyle dikkat çekti. Desteklenen projeler, gençlerin yaratıcı fikirlerini hayata geçirmesine ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesine olanak sağlayacak.
Öne çıkan projeler arasında:
- Çevre ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalar
- Toplumsal farkındalık ve sosyal sorumluluk projeleri
- Bilim, teknoloji ve mühendislik alanında yenilikçi projeler
- Sağlık ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik projeler
- Sanat, kültür ve edebiyat çalışmaları
- Spor ve hareketli yaşamı teşvik eden etkinlikler
- Ekonomi, finans ve kariyer gelişimi konularına odaklanan projeler yer alıyor.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’dan Açıklama
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ÜNİDES programının öğrencilere akademik, sosyal ve kültürel alanlarda daha fazla rol alma imkanı sunduğunu belirterek, üniversitenin bu alandaki başarılarına yeni projelerle katkı sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Türkiye genelinde en başarılı üniversitelerden biri olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Rektör Topal, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a sağladıkları destek için teşekkür etti.
Öğrenci topluluklarının geliştirdiği projelerin bireysel ve toplumsal fayda açısından önemli kazanımlar sunacağını belirten Rektör Topal, projelerde emeği geçen tüm öğrencilere ve akademik danışmanlara teşekkürlerini iletti.