Kastamonu’nun Ankara yolunun Ilgaz Dağı mevkiinde meydana gelen trafik kazasında bir tır devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre yaralanan olmazken, araçta ciddi maddi hasar meydana geldi. Olay, bölgedeki sürücüler için zor anlara neden oldu.
Kazanın ardından olay yerine hızla trafik ekipleri sevk edildi. Tırın devrilmesi nedeniyle yolun büyük bir kısmı trafiğe kapandı ve bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Özellikle yoğun saatlerde meydana gelen bu kaza, sürücüler için büyük bir mağduriyet yarattı. Yetkililer, trafiğin kontrollü olarak ilerletildiğini ve yol temizleme çalışmalarının başlatıldığını belirtti.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, tır sürücüsü aracın kontrolünü kaybederek devrildi. Kazanın sebebi henüz netlik kazanmazken, yol koşulları ve hava şartlarının kazaya etkisi olup olmadığı araştırılıyor. Ilgaz Dağı geçişi, özellikle kış aylarında yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücüler için tehlikeli olabiliyor. Ancak olayın kesin nedeni, yapılacak detaylı inceleme sonrasında netleşecek.