Kastamonu'nun İnebolu ilçesi Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, “İnebolu’nun Tarihini Rehber Eşliğinde Öğreniyorum” projesi kapsamında İnebolu’nun tarihi ve kültürel mekanlarına yönelik gezi gerçekleştirdi.

Inebolu Tarih Gezi (2)

Tarihi gezi Türk Ocağından başladı

Yerel Tarih Araştırmacısı Diş Hekimi Mustafa Sıtkı Fakazlı’nın rehberlik ettiği gezi, Türk Ocağı önünden başladı.

Inebolu Tarih Gezi (3)

İstiklal Yolu istikametindeki aşı boyalı tarihi evler, Oğuz Atay’ın doğduğu ev, ünlü öykü yazarı Ömer Seyfettin’in okuduğu ilkokul, Kurtuluş Savaşı’nda silahların depolandığı tarihi cezaevi ve Ömer Seyfettin’in babası Ömer Şevki Bey’in 1890’larda 1 yıl şube başkanlığı yaptığı tarihi askerlik şubesi ziyaret edildi.

Inebolu Tarih Gezi (4)

Tarih yüklü gezinin, öğrencilerin yerel tarih bilincini, yaşadığı coğrafyaya vefa duygusunu geliştirmeyi amaçladığı belirtilerek, etkinlikte emeği geçen Mustafa Sıtkı Fakazlı ve kurumlara teşekkür edildi.

Kaynak: İnebolu Gazetesi