Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde, Atatürk İlkokulu öğrencileri Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret ederek yangın güvenliği konusunda bilgilendirildi. Etkinlik kapsamında itfaiye ekipleri, öğrencilere yangın türleri, yangın sırasında alınması gereken önlemler ve itfaiyecilerin kullandığı ekipmanlar hakkında detaylı bilgiler sundu.
Yangın Güvenliği ve Müdahale Eğitimi
Ziyaret sırasında uzman itfaiyeciler, öğrencilere yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiğini uygulamalı olarak anlattı. Çocuklara özellikle yangın anında paniğe kapılmamaları, itfaiyeye nasıl haber vermeleri gerektiği ve temel tahliye kuralları öğretildi. Bunun yanı sıra, yangın söndürme tüpü kullanımı ve acil durumlarda izlenmesi gereken adımlar uygulamalı olarak gösterildi.
Yangın Söndürme Tatbikatı Gerçekleştirildi
Öğrencilerin aktif katılımıyla bir yangın söndürme tatbikatı düzenlendi. Tatbikatta, öğrencilere yangın söndürme cihazlarının nasıl çalıştığı gösterildi ve küçük çaplı bir yangının nasıl kontrol altına alınabileceği uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrenciler, tatbikat sayesinde yangınla mücadelede temel bilgileri pratikte öğrenme fırsatı buldu.
Öğrenciler Bilinçlenerek Ayrıldı
Etkinlik sonunda öğrenciler, afet durumlarında daha bilinçli ve hazırlıklı hissettiklerini ifade etti. Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri ise yangın bilincinin küçük yaşlardan itibaren oluşturulmasının önemine vurgu yaparak, bu tür eğitimlerin düzenli olarak yapılacağını belirtti