İstanbul Esenler’de akşam saatlerinde çıkan yangına müdahale etmek için giden ve yüksekten düşerek ağır yaralanarak şehit olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Taşköprülü Furkan Sayın’ın yemin törenindeki duygusal konuşması gün yüzüne çıktı.

Esenler’de meydana gelen olayda, 27 yaşındaki İtfaiye eri Furkan Sayın, bir binadaki yangına müdahale etmek için olay yerine intikal ettiğinde yüksekten düşerek ciddi şekilde yaralandı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Sayın, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Taşköprülü Şehidin Videosu Yürekleri Parçaladı! 2

Taşköprü'de Son Yolculuğuna Uğurlandı

İtfaiye eri Furkan Sayın’ın cenazesi, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesindeki Yukarı Şehirören Köyü’nde toprağa verildi.

Taşköprülü Şehidin Videosu Yürekleri Parçaladı! 1

“Şehit Olmak Varsa…”

Şehit Furkan Sayın’ın yemin töreninde yaptığı dua şöyleydi:

“Allah'ım. Tehlikeye düşen her canlının, özellikle çocukların ve yaşlıların imdadına geç kalmadan yetişebilmemiz için bize güç ver. Yangınla mücadelede bilgi, teknik ve tecrübemizi artır. Sevgimizi, cesaretimizi ve inancımızı eksiltme. Pirimiz İbrahim Peygamber'i yanmaktan koruduğun ilahi emrin sırrına bizi de dahil et. Kaderimizde şehit olmak varsa, çocuklarımızı, eşimizi ve yakınlarımızı koru Allah'ım.”